r
Nosalty Logó

Angry Birds kétféle torta egyben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Angry Birds kétféle torta egyben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Összesen 10359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.6 g

Zsír

  • Összesen
    594.5 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9245.9 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1716 mg
  • Vas
    1029 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    3197 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    55 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cukor
    864 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3308 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2094 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 10359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához (2 db)

  1. A piskóta masszát kétfelé vesszük. Ahozzávalókat összekeverjükúgy,hogy először a tojások fehérjét verjük fel, és ahhoz adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját majd asütőporos lisztet. Külön-külön megsütjüksütőpapírral bélelt fém tésztaszűrőben.
  2. Ha kihűlt mind a két piskóta,3-3 részre vágjuk,és a most következő módonelkészített krémekkel betöltjük.
  3. A túrórudi tortához: azselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takarék lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  4. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk,és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
  5. Betöltjük a piskótalapokat,és betesszük a hűtőbe megdermedni.
  6. Lúdláb tortához: akrém alapját egy nappal korábban elkészítjük.Felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, beletesszük a cukrot, és addig főzzük, amíg a cukor és a csoki el nem olvadnak. Megvárjuk, amíg kihűl, és egy éjszakán át hűtőben tároljuk.
  7. A hűtőből kikapjuk a csokis-tejszínes krémünket, és habverővel legalább 10 percig dolgozunk rajta. Akkor jó, ha a hab olyan kemény lesz, hogy szinte "formázható". (Ezért nagyon fontos az egy éjszakás pihentetés. Ha a tejszínt először felforraljuk, aztán teljesen kihűtjük, gyönyörű kemény habot verhetünk belőle, ami később sem esik össze, mint a sima tejszínhab. Így a tejszínes krém nem fog kifolyni a tortából, és stramm módon fogja bírni a piskótalapokat is.)
  8. A meggyet nagyon kinyomkodjuk. Levéhez öntünk egy pici rumot, és nagyon óvatosan bespricceljük vele a legalsó rétegnek szánt piskótát. (Legegyszerűbb, ha belemártjuk az ujjunk végét, és úgy rázogatjuk rá a levet a piskótára.)
  9. Rászórunk egy adag kimagozott, nagyon erősen kinyomkodott meggyet (ha nincs eléggé kinyomkodva, eláztatja a piskótát), és rákenünk egy jó adag krémet, majd az egészre rátesszük a második emelet piskótát.Ugyanezt megcsináljuk a következő piskótalapokkal is.
  10. Betöltjük a piskótalapokat,és betesszük a hűtőbe megdermedni.Ha a torták megdermedtek, összefordítjukőket, és az egészet bekenjüka lúdlábtorta maradék krémével. A marcipánt formázzuk,és bevonjukvele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7142
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátaim gyermekének sütöttem születésnapjára.

Hozzávalók

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...