r
Nosalty Logó

Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hús

A karácsonyi puding

642
Kalória
27g
Fehérje
41.6g
Szénhidrátok
41.6g
Zsír
152.4g
Víz
216.7g
Koleszterin
4.5g
Rost
25.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

A karácsonyi puding

Összesen 642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

A karácsonyi puding

Összesen 3851 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hús

A karácsonyi puding

Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    1326 micro
  • β-karotin
    3767 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 3851 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

A hús

  1. A csirkecombok bőrét óvatosan meglazítjuk, hogy minél több tölteléket tudjunk alátölteni.
  2. A combokat sózzuk, színes borsot őrlünk rá, majd a bekevert, néhány órát pihentetett pudinggal alaposan megtöltjük. Ha a töltelék kikívánkozik, fogvájóval benttartjuk.
  3. A megtöltött combokat teflontepsibe fektetjük a bőrös oldalukkal felfelé. 5 dkg lágy vajat teszünk a tepsibe, fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, majd a fóliát levéve kb. 15 perc alatt pirosra pirítjuk a madár bőrét.

A karácsonyi puding

  1. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. Ugyanígy a diót is.
  2. Az almát és a répát meghámozzuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A lisztet, a lágy vajat és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a narancs és citrom levét és lereszelt héját, majd belekeverjük a gyümölcs és diódarabokat. Hűtőbe tesszük egy kicsit szilárdulni, összeérni.
  4. A lehűtött pudingot hat részre osztva megtöltjük a combokat és a már leírt módon megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

Már motoszkált az agyamban az ötlet, mivel én kedvelem a húsokat gyümölccsel, édességgel párosítani. Nagyon örülök, hogy véghez vittem a tervemet. Ez az étel nyugodtan kerülhet az ünnepi asztalra. Illatos, finom, színes ünnepi ebéd vagy vacsora lehet. A karácsonyi pudingot már egyszer elkészítettem, s mondhatom, telt, gazdag íze engem elvarázsolt. Talán ezért szerettem volna visszahívni az ízeket egy más formában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!