Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A hús
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8g vaj60 kcal
A karácsonyi puding
-
34 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g cointreau6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
28g alma13 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
27 kcal
-
60 kcal
-
8g dió55 kcal
Összesen
642
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A hús
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A karácsonyi puding
-
203 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
170g alma80 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
161 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
3851
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A hús
-
63.9g csirkecomb71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
A karácsonyi puding
-
2.6g tönkölybúza liszt9 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0.7g cointreau2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
1.9g narancslé1 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
7.2g alma3 kcal
-
1.7g sárgarépa1 kcal
-
7 kcal
-
6.4g aszalt gyümölcsök15 kcal
-
2.1g dió14 kcal
Összesen
164
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 152.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
642
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 161.7 g
Zsír
-
Összesen 249.9 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3857.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 1986 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.8 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 914.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1423 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 1044 micro
-
α-karotin 1326 micro
-
β-karotin 3767 micro
-
β-crypt 236 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1721 micro
Összesen
3851
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A hús
-
6 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
5 dkg vaj
A karácsonyi puding
-
6 dkg tönkölybúza liszt
-
5 dkg vaj
-
2 db tojás
-
2 ek cointreau
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csipet szegfűszeg
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet szegfűbors
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
0.5 narancsból nyert narancslé
-
3 ek barna cukor
-
1 kis db alma
-
1 kis db sárgarépa
-
5 dkg kandírozott citromhéj
Elkészítés
A hús
- A csirkecombok bőrét óvatosan meglazítjuk, hogy minél több tölteléket tudjunk alátölteni.
- A combokat sózzuk, színes borsot őrlünk rá, majd a bekevert, néhány órát pihentetett pudinggal alaposan megtöltjük. Ha a töltelék kikívánkozik, fogvájóval benttartjuk.
- A megtöltött combokat teflontepsibe fektetjük a bőrös oldalukkal felfelé. 5 dkg lágy vajat teszünk a tepsibe, fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, majd a fóliát levéve kb. 15 perc alatt pirosra pirítjuk a madár bőrét.
A karácsonyi puding
- Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. Ugyanígy a diót is.
- Az almát és a répát meghámozzuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük.
- A lisztet, a lágy vajat és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a narancs és citrom levét és lereszelt héját, majd belekeverjük a gyümölcs és diódarabokat. Hűtőbe tesszük egy kicsit szilárdulni, összeérni.
- A lehűtött pudingot hat részre osztva megtöltjük a combokat és a már leírt módon megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x40
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1195
- Feltöltés dátuma: 2014. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Évi néni
1830 recept
Már motoszkált az agyamban az ötlet, mivel én kedvelem a húsokat gyümölccsel, édességgel párosítani. Nagyon örülök, hogy véghez vittem a tervemet. Ez az étel nyugodtan kerülhet az ünnepi asztalra. Illatos, finom, színes ünnepi ebéd vagy vacsora lehet. A karácsonyi pudingot már egyszer elkészítettem, s mondhatom, telt, gazdag íze engem elvarázsolt. Talán ezért szerettem volna visszahívni az ízeket egy más formában.