r
Nosalty Logó

Angol karácsonyi puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Angol karácsonyi puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 579 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2759 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.4 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    2791 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát és a barackot vágjuk apróra, majd szórjuk egy tálba a mazsolával és az áfonyával együtt, facsarjuk rá a narancslevet és öntsük rá a brandyt. Alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni pár órát vagy egy éjszakán át.
  2. A zsemlemorzsát, a cukrot, a lisztet, a mandulát és a fűszereket vegyítsük össze, adjuk hozzá a vajat, a tojást, a citrusok reszelt héját, a reszelt almát és a leszűrt aszalványokat. Alaposan keverjük össze, majd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába simítsuk bele.
  3. A formát fedjük le alufóliával és tegyük egy vízzel teli magasabb falú tepsibe, majd 150 °C - on süssük kb 3 órán keresztül. Ha a puding megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk egy tálra és locsoljuk meg brandyvel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x20
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 326
  • Össznézettség: 45
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angol karácsonyi puding
Judit69 194 recept

Az angolok hagyományos karácsonyi desszertje a Christmas pudding, amit december 25-én fogyasztanak. Sokáig eláll, ezért már jóval az ünnepek előtt elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...