r
Nosalty Logó

Almás pite 16. - diós, mazsolás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite 16. - diós, mazsolás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 841 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6718 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 841 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5945.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1501 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2643 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.7 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1786.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    216 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 6718 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a lisztet, a sütőport és a zsiradékot összemorzsoljuk. Majd jöhet a többi hozzávaló: cukor, tojás, tejföl, vaníliás cukor, só. Ezt jól összedolgozzuk - lágy tészta lesz, ne ijedjünk meg - ha szükséges, liszt még tehető bele. Aztán mehet a hűtőbe.
  2. Addig megcsináljuk a tölteléket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Cukorral megszórjuk, picit állni hagyjuk, majd jól kifacsarjuk.
  3. A mennyiség egy nagy tepsire elég, amit kivajazunk, lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik darabot nagyon vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Megszúrkáljuk villával, megszórjuk morzsával. Rátesszük a kifacsart almát, elegyengetjük, és megszórjuk a dióval vagy dejóval, majd jöhet rá a fahéj, a mazsola (érdemes beáztatni egy kis rumba) és a citromhéj.
  4. Kinyújtjuk a második cipót is, ezt is nagyon vékonyra, és befedjük a tölteléket vele. Megkenjük a tojásfehérjével, villával megszúrkáljuk, és megsütjük.
  5. Melegen szeleteljük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7283
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Ami szuper benne, hogy cseresznyével is működik. Bár más gyümölccsel még nem próbáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám készíti időről-időre nagy sikerrel. Ő is az Anyukájától tanulta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...