Almás nyelvsaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
100g sertésnyelv225 kcal
Az abáláshoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
A salátához
-
200g alma94 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
A salátaöntethez
-
50g tejföl99 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
3g majonéz15 kcal
-
6g méz19 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tálaláshoz
-
7g salátalevél1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
561
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
400g sertésnyelv900 kcal
Az abáláshoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
A salátához
-
800g alma374 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
A salátaöntethez
-
200g tejföl396 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
25g méz76 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tálaláshoz
-
28g salátalevél4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2239
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
21.7g sertésnyelv49 kcal
Az abáláshoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
A salátához
-
43.4g alma20 kcal
-
13g főtt tojás20 kcal
A salátaöntethez
-
10.8g tejföl21 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
0.6g majonéz3 kcal
-
1.4g méz4 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tálaláshoz
-
1.5g salátalevél0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
Összesen
120
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 338.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
561
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.7 g
Zsír
-
Összesen 142 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3523 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1497 mg
-
Nátrium 1124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.6 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1354.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 864 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 787 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 786 mg
-
Retinol - A vitamin: 597 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3113 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3937 micro
Összesen
2239
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
40 dkg sertésnyelv
Az abáláshoz
-
2 db babérlevél
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
A salátához
-
4 közepes db alma
-
4 db főtt tojás
A salátaöntethez
-
2 dl tejföl
-
2 ek mustár
-
1 ek majonéz
-
1 ek méz
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
4 db salátalevél
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A húshoz
- Az abáláshoz a megmosott disznónyelveket egy közepes fazékba helyezzük és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy két-három ujjnyi magasságban ellepje a nyelveket.
- Feltesszük főni, amikor forrni kezd, takarékra vesszük a lángot, a nyelvhez adjuk a babérlevelet, hagymát, fokhagymát, sót, borsot, csilipaprikát és addig főzzük (1,5-2-2,5 órát is igénybe vehet) amíg a nyelvek megpuhulnak. A főzőlében hagyjuk hűlni.
- Amikor a nyelvek kihűltek (vagy langyosak), kivesszük a főzőléből (abaléből), lecsöpögtetjük, a szükséges hártyaszerű részeket eltávolítjuk.
- A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük.
- A meghámozott almát, majd a főtt nyelveket egyforma vékony csíkokra szeleteljük, és a tejfölös öntettel elkeverjük. (Az almát a szeletelés után mindjárt keverjük az öntetbe, így nem barnul meg.)
- A főtt tojásokat felszeleteljük, és a salátába keverjük, vagy tálaláskor a saláta közé rétegezzük.
- Az almás nyelvsalátát salátalevélen, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 9356
- Feltöltés dátuma: 2010. november 01.
Ajánló
Fogyaszthatjuk előételként, készíthetünk belőle szendvics-falatkákat, tálalhatjuk pirítóskenyéren vagy pitába töltve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az almás nyelvsaláta főtt (abált) nyelvből készül, amelynek elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, de ezt követően a saláta gyorsan összeállítható. A főtt nyelvhez jól illik a mustár, ezért a nyelvsaláta tejfölös öntete is mustáros ízesítést kapott. (További képek itt találhatóak. A recept itt jelent meg, a 8. számban:).