r
Nosalty Logó

Almás nyelvsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás nyelvsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 2239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3523 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3113 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3937 micro
Összesen 2239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Az abáláshoz a megmosott disznónyelveket egy közepes fazékba helyezzük és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy két-három ujjnyi magasságban ellepje a nyelveket.
  2. Feltesszük főni, amikor forrni kezd, takarékra vesszük a lángot, a nyelvhez adjuk a babérlevelet, hagymát, fokhagymát, sót, borsot, csilipaprikát és addig főzzük (1,5-2-2,5 órát is igénybe vehet) amíg a nyelvek megpuhulnak. A főzőlében hagyjuk hűlni.
  3. Amikor a nyelvek kihűltek (vagy langyosak), kivesszük a főzőléből (abaléből), lecsöpögtetjük, a szükséges hártyaszerű részeket eltávolítjuk.
  4. A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük.
  5. A meghámozott almát, majd a főtt nyelveket egyforma vékony csíkokra szeleteljük, és a tejfölös öntettel elkeverjük. (Az almát a szeletelés után mindjárt keverjük az öntetbe, így nem barnul meg.)
  6. A főtt tojásokat felszeleteljük, és a salátába keverjük, vagy tálaláskor a saláta közé rétegezzük.
  7. Az almás nyelvsalátát salátalevélen, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9338
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

Fogyaszthatjuk előételként, készíthetünk belőle szendvics-falatkákat, tálalhatjuk pirítóskenyéren vagy pitába töltve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az almás nyelvsaláta főtt (abált) nyelvből készül, amelynek elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, de ezt követően a saláta gyorsan összeállítható. A főtt nyelvhez jól illik a mustár, ezért a nyelvsaláta tejfölös öntete is mustáros ízesítést kapott. (További képek itt találhatóak. A recept itt jelent meg, a 8. számban:).

Hozzávalók

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...