Sertésnyelv

A nyelv a sertés belsőségei közé sorolt része, zsírt szinte egyáltalán nem tartalmaz. A sertés nyelvét általában feldolgozva, valamely késztermék töltelékeként fogyasztjuk, pl. disznósajtban, kocsonyában vagy hurkában, de önállóan is felhasználható abálva vagy sütve, savanyú levesek, egytálételek alapanyagaként.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
16.3 g
zsírtartalom
101015.87 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
65.9 g
Foszfor
193 mg
Nátrium
110 mg
Magnézium
18 mg
Kalcium
16 mg
B6 vitamin
0.24 g
Niacin - B3 vitamin
5.3 mg
C vitamin
4.4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.641 mg
fehérje
16.3 g
Zsír
telített zsírsav
5.96 g
egyszeresen telített zsírsav
8.13 g
többszörösen telített zsírsav
1.78 g
koleszterin
101 g
ásványi anyagok
Kalcium
16 mg
Vas
3.35 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
193 mg
Nátrium
110 mg
Cink
3.01 mg
Réz
0.07 mg
Mangán
0.011 mg
Szelén
10.4 µg
szénhidrát
víz
65.9 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.49 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.485 mg
Niacin - B3 vitamin
5.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.641 mg
Folát
4 µg
E vitamin
0.29 mg
B12 vitamin
2.84 µg
C vitamin
4.4 mg
B6 vitamin
0.24 g
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!