r
Nosalty Logó

Sertésnyelv főzve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Sertésnyelv főzve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

Összesen 94 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

Elkészítés

A nyelvek abálása

  1. Először is a nyelveket alaposan mossuk meg. Tegyük őket egy vízzel töltött lábasba, adjuk hozzá a fűszereket, a megtisztított félbevágott vörös- és fokhagymákat. Főzéshez a fokhagymák felét használjuk csak fel. Sózzuk meg, és kezdjük meg a főzést. Ha a víz felforrt, állítsuk kis lángra, nagy lángon történő főzéskor a nyelv szétrepedhet.
  2. A disznó, így a nyelvek kora sem ismert előttünk, tehát egy óra főzés elteltével villával ellenőrizzük a készültségét. Addig főzzük, ameddig puha lesz, majd hagyjuk az abalében kihűlni.
  3. Amikor már annyira kihűlt, hogy kézzel meg tudjuk fogni, hártyázzuk le a nyelvet alaposan. Innentől fogyasztásra kész.

Készítés, tálalás

  1. A nyelveket forgassuk bele zúzott fokhagymába, valamint fűszerpaprikába. Így a hűtőszekrényben néhány napig eltarthatjuk, fólia alatt, illetőleg légmentesen záródó edényben.
  2. Tálaláskor szeleteljük fel sréhen vékonyan, ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 55016
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 06.

Ajánló

Házi savanyúsággal, ecetes tormával, mustárral, és friss kovászos kenyérrel fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésnyelv főzve
Kornél 167 recept

Régebben volt egy kedvenc lacipecsenyés sütödém, ahol többek között ragyogó főtt nyelvet készítettek. Nagyon sokat jártunk oda, aztán idővel az is bezárt, és csak az emléke maradt. A főtt sertésnyelvről azonban nem mondtam le, így most már marad a házilag készített verzió. Nem kell megijedni tőle, mert belsőség, igazi ínyencségeket lehet készíteni belőle. Ez az alaprecept, ahogyan én, illetve a családom kedveli.

Hozzávalók

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...