r
Nosalty Logó

Sertésnyelv főzve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Sertésnyelv főzve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

323
Kalória
22.6g
Fehérje
5.1g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
282g
Víz
134.7g
Koleszterin
1g
Rost
1.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nyelvek abálása

Készítés, tálalás

Összesen 94 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

A nyelvek abálása

  1. Először is a nyelveket alaposan mossuk meg. Tegyük őket egy vízzel töltött lábasba, adjuk hozzá a fűszereket, a megtisztított félbevágott vörös- és fokhagymákat. Főzéshez a fokhagymák felét használjuk csak fel. Sózzuk meg, és kezdjük meg a főzést. Ha a víz felforrt, állítsuk kis lángra, nagy lángon történő főzéskor a nyelv szétrepedhet.
  2. A disznó, így a nyelvek kora sem ismert előttünk, tehát egy óra főzés elteltével villával ellenőrizzük a készültségét. Addig főzzük, ameddig puha lesz, majd hagyjuk az abalében kihűlni.
  3. Amikor már annyira kihűlt, hogy kézzel meg tudjuk fogni, hártyázzuk le a nyelvet alaposan. Innentől fogyasztásra kész.

Készítés, tálalás

  1. A nyelveket forgassuk bele zúzott fokhagymába, valamint fűszerpaprikába. Így a hűtőszekrényben néhány napig eltarthatjuk, fólia alatt, illetőleg légmentesen záródó edényben.
  2. Tálaláskor szeleteljük fel sréhen vékonyan, ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 90 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Régebben volt egy kedvenc lacipecsenyés sütödém, ahol többek között ragyogó főtt nyelvet készítettek. Nagyon sokat jártunk oda, aztán idővel az is bezárt, és csak az emléke maradt. A főtt sertésnyelvről azonban nem mondtam le, így most már marad a házilag készített verzió. Nem kell megijedni tőle, mert belsőség, igazi ínyencségeket lehet készíteni belőle. Ez az alaprecept, ahogyan én, illetve a családom kedveli.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!