r
Nosalty Logó

Aszpikos sertésnyelv tojással Gabystól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Aszpikos sertésnyelv tojással Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1704 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 284 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9004.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    7052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 1704 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésnyelveket megpucoljuk (középről az esetleges zsíros részt leszedjük, a nyelv felületéről amennyire tudjuk, a vastag réteget lehúzzuk), alaposan átmossuk.
  2. Egy fazékba beletesszük a nyelveket, sót, megpucolt fokhagyma gerezdeket és annyi vizet, hogy bőven ellepje.
  3. Teljesen puhára főzzük, villával ellenőrizzük(kuktában fújástól számítva 45 perc).
  4. Ha puha, zárjuk el gázt, és a vízben hagyjuk langyosra kihűlni.
  5. 3 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk.
  6. Őzgerincformát folpackkal kibéleljük, és elrendezzük bennea nyelveket és a tojásokat
  7. 6 dl vízbe beletesszük a 2 db erőleveskockát, feloldás utánpár percig főzzük (húslevest csak fel kell forrósítani).
  8. Beletesszük a forró lébe a zselatint, és alaposan elkeverjük, hogy tökéletesen felolvadjon benne.
  9. Teaszűrön keresztül az őzgerincbe töltjük a zselatinos erőlevest (húslevest).
  10. A hűtő leghidegebb részébe tesszük teljes dermedésig.
  11. Dermedés után tálra borítjuk, a folpackot leszedjük róla. Vékony pengéjű késsel szépen szeletelhető.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8818
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Ajánló

Vajjal vékonyan megkent pirítóssal, kígyóuborkával vagy paradicsommal szeretjük. Hidegtálakhoz is finom, majonézes salátákkal együtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc hidegkonyhai ételünk. Többnyire este szoktam elkészíteni, mert nem babrás, és a "mit együnk reggelire" kérdés kipipálva. Nem mindig készítem tojással, akkor viszont a nyelveket, mikor megfőttek, hosszában kettévágom, és úgy pakolom a formába. Fontos, hogy szoros legyen, ne "ússzon" fel az aszpikos lében. Mivel mindig kuktában készítem el, így annak a főzési idejét adtam meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...