Aszpikos sertésnyelv tojással Gabystól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
284
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1704
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1500.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 1175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
284
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.6 g
Zsír
-
Összesen 117.1 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9004.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 1466 mg
-
Nátrium 7052 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 513.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 733 micro
Összesen
1704
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sertésnyelveket megpucoljuk (középről az esetleges zsíros részt leszedjük, a nyelv felületéről amennyire tudjuk, a vastag réteget lehúzzuk), alaposan átmossuk.
- Egy fazékba beletesszük a nyelveket, sót, megpucolt fokhagyma gerezdeket és annyi vizet, hogy bőven ellepje.
- Teljesen puhára főzzük, villával ellenőrizzük(kuktában fújástól számítva 45 perc).
- Ha puha, zárjuk el gázt, és a vízben hagyjuk langyosra kihűlni.
- 3 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk.
- Őzgerincformát folpackkal kibéleljük, és elrendezzük bennea nyelveket és a tojásokat
- 6 dl vízbe beletesszük a 2 db erőleveskockát, feloldás utánpár percig főzzük (húslevest csak fel kell forrósítani).
- Beletesszük a forró lébe a zselatint, és alaposan elkeverjük, hogy tökéletesen felolvadjon benne.
- Teaszűrön keresztül az őzgerincbe töltjük a zselatinos erőlevest (húslevest).
- A hűtő leghidegebb részébe tesszük teljes dermedésig.
- Dermedés után tálra borítjuk, a folpackot leszedjük róla. Vékony pengéjű késsel szépen szeletelhető.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 8892
- Feltöltés dátuma: 2013. január 10.
Ajánló
Vajjal vékonyan megkent pirítóssal, kígyóuborkával vagy paradicsommal szeretjük. Hidegtálakhoz is finom, majonézes salátákkal együtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Egyik kedvenc hidegkonyhai ételünk. Többnyire este szoktam elkészíteni, mert nem babrás, és a "mit együnk reggelire" kérdés kipipálva. Nem mindig készítem tojással, akkor viszont a nyelveket, mikor megfőttek, hosszában kettévágom, és úgy pakolom a formába. Fontos, hogy szoros legyen, ne "ússzon" fel az aszpikos lében. Mivel mindig kuktában készítem el, így annak a főzési idejét adtam meg.