r
Nosalty Logó

Szalontüdő "ahogy Én szoktam " módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Edit
Szalontüdő "ahogy Én szoktam " módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1815 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 182 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4327.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    150 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26024 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    123 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    919 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26024 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1815 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1807 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A belsőségeket a máj kivételével egy nagy fazékban, sós, borsos, babérleveles vízben puhára főzzük. Főzés közben a habot leszedjük a tetejéről.
  2. Amikor már puha, mindent kiszedünk a léből, és tetszőleges nagyságú csíkokra, vagy kockára vágjuk.
  3. A burgonyát megpucoljuk, és azt is felkockázzuk. A májat színtén feldaraboljuk, akkorára, mint előzőleg a belsőségeket.
  4. Egy nagy lábasba beletesszük a megfőtt és feldarabolt belsőséget, felöntjük a megmaradt főzőlével, hogy két ujjnyira ellepje.
  5. Visszatesszük újra főni, és amikor újból elkezd forrni, beletesszük a burgonyát és a májat. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  6. Amikor a burgonya és a máj is puha, pirospaprikás rántással besűrítjük főzelék sűrűségűre.Ízlés szerint ízesítjük ecettel.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 63803
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Ajánló

Lehet bele erős pirospaprikát is tenni, aki szereti az erőset. Elég nagy adag lesz ebből a mennyiségből, 8-10 ember jóllakik belőle:). Friss kenyérrel az igazi. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Disznóvágáskor, ha nem használjuk fel a belsőségeket sajt vagy hurka készítéséhez, akkor ezt az egyszerű ételt készítjük belőle. Bevallom őszintén, én szoktam kis húst is belerakni. De tényleg csak keveset:). Méghozzá a gége meletti, és a tüdőnél levő húst. Szerintem ez a rekeszizomból való hús, de ez tudományosan nincs alátámasztva:). Ezt az tudná megmondani, aki jártas a hentes szakmában.  Legközelebb megkérdezem a már más receptemnél emlegetett  drága henteseimtől, hogy az milyen húsdarab!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...