Szalontüdő "ahogy Én szoktam " módra
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
20g sertésszív24 kcal
-
20g sertésnyelv45 kcal
-
20g sertéstüdő17 kcal
-
40g sertésmáj54 kcal
-
40g burgonya23 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
-
2g disznózsír14 kcal
-
0 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
182
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g sertésszív236 kcal
-
200g sertésnyelv450 kcal
-
200g sertéstüdő170 kcal
-
400g sertésmáj536 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
0 kcal
-
10g ecet2 kcal
Összesen
1815
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
13.9g sertésszív16 kcal
-
13.9g sertésnyelv31 kcal
-
13.9g sertéstüdő12 kcal
-
27.8g sertésmáj37 kcal
-
27.8g burgonya16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
1g disznózsír9 kcal
-
0 kcal
-
0.7g ecet0 kcal
Összesen
125
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2602 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2602 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
182
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.6 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4327.4 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 294 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 150 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 2456 mg
-
Nátrium 1005 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 976.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26024 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 123 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 204 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 919 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 26024 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
1815
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1807 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg sertésszív
-
20 dkg sertésnyelv
-
20 dkg sertéstüdő
-
40 dkg sertésmáj
-
4 közepes db burgonya
-
5 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek disznózsír
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 ek ecet
Elkészítés
- A belsőségeket a máj kivételével egy nagy fazékban, sós, borsos, babérleveles vízben puhára főzzük. Főzés közben a habot leszedjük a tetejéről.
- Amikor már puha, mindent kiszedünk a léből, és tetszőleges nagyságú csíkokra, vagy kockára vágjuk.
- A burgonyát megpucoljuk, és azt is felkockázzuk. A májat színtén feldaraboljuk, akkorára, mint előzőleg a belsőségeket.
- Egy nagy lábasba beletesszük a megfőtt és feldarabolt belsőséget, felöntjük a megmaradt főzőlével, hogy két ujjnyira ellepje.
- Visszatesszük újra főni, és amikor újból elkezd forrni, beletesszük a burgonyát és a májat. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a burgonya és a máj is puha, pirospaprikás rántással besűrítjük főzelék sűrűségűre.Ízlés szerint ízesítjük ecettel.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 63803
- Feltöltés dátuma: 2010. november 17.
Ajánló
Lehet bele erős pirospaprikát is tenni, aki szereti az erőset. Elég nagy adag lesz ebből a mennyiségből, 8-10 ember jóllakik belőle:). Friss kenyérrel az igazi. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Disznóvágáskor, ha nem használjuk fel a belsőségeket sajt vagy hurka készítéséhez, akkor ezt az egyszerű ételt készítjük belőle. Bevallom őszintén, én szoktam kis húst is belerakni. De tényleg csak keveset:). Méghozzá a gége meletti, és a tüdőnél levő húst. Szerintem ez a rekeszizomból való hús, de ez tudományosan nincs alátámasztva:). Ezt az tudná megmondani, aki jártas a hentes szakmában. Legközelebb megkérdezem a már más receptemnél emlegetett drága henteseimtől, hogy az milyen húsdarab!