Sertésszív
Leírás
A sertésszív a szárnyasok szívéhez hasonlóan szinte teljes egészében felhasználható. Ugyanakkor a sertésszív már csak méretéből adódóan is jóval inasabb, mint a szárnyasok szíve, ezért az előkészítés során nem árt kivágni az inakat. Mint más belsőségekre, a sertésszívre is igaz, hogy romlandó, ezért kizárólag frissen vásároljuk, és mihamarabb használjuk fel. A sertésszívből leggyakrabban pörkölt készül, de felhasználhatjuk savanyú levesek vagy szalontüdő készítéséhez, illetve ízesíthetjük vele a disznósajtot is. Miután a sértésszív csupa izom, még feldarabolva is legalább másfél óra főzési idővel számolhatunk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Sertésszív
fehérjetartalom
17.27 g
zsírtartalom
131003.3 g
szénhidráttartalom
1.33 g
víztartalom
76.21 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
169 mg
Nátrium
56 mg
Magnézium
19 mg
Kalcium
5 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.39 g
Niacin - B3 vitamin
6.765 mg
C vitamin
5.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.515 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.27 g
Zsír
telített zsírsav
1.16 g
egyszeresen telített zsírsav
1.02 g
többszörösen telített zsírsav
1.12 g
koleszterin
131 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
4.68 mg
Magnézium
19 mg
Foszfor
169 mg
Nátrium
56 mg
Cink
2.8 mg
Réz
0.408 mg
Mangán
0.063 mg
Szelén
10.4 µg
szénhidrát
víz
76.21 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.613 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.185 mg
Niacin - B3 vitamin
6.765 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.515 mg
Folát
4 µg
Retinol
8 µg
E vitamin
0.63 mg
B12 vitamin
3.79 µg
A vitamin
8 µg
C vitamin
5.3 mg
B6 vitamin
0.39 g