Sertésszív

Leírás

A sertésszív a szárnyasok szívéhez hasonlóan szinte teljes egészében felhasználható. Ugyanakkor a sertésszív már csak méretéből adódóan is jóval inasabb, mint a szárnyasok szíve, ezért az előkészítés során nem árt kivágni az inakat. Mint más belsőségekre, a sertésszívre is igaz, hogy romlandó, ezért kizárólag frissen vásároljuk, és mihamarabb használjuk fel. A sertésszívből leggyakrabban pörkölt készül, de felhasználhatjuk savanyú levesek vagy szalontüdő készítéséhez, illetve ízesíthetjük vele a disznósajtot is. Miután a sértésszív csupa izom, még feldarabolva is legalább másfél óra főzési idővel számolhatunk.

Sertésszív
118
Kalória
17.3g
Fehérje
1.3g
Szénhidrát
4.4g
Zsír
76.2g
Víz
131g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Sertésszív

fehérjetartalom

17.27 g

zsírtartalom

131003.3 g

szénhidráttartalom

1.33 g

víztartalom

76.21 g

gramm sertésszív?

Top ásványi anyagok

Foszfor

169 mg

Nátrium

56 mg

Magnézium

19 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.39 g

Niacin - B3 vitamin

6.765 mg

C vitamin

5.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.515 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.27 g

Zsír

telített zsírsav

1.16 g

egyszeresen telített zsírsav

1.02 g

többszörösen telített zsírsav

1.12 g

koleszterin

131 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

4.68 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

169 mg

Nátrium

56 mg

Cink

2.8 mg

Réz

0.408 mg

Mangán

0.063 mg

Szelén

10.4 µg

szénhidrát

víz

76.21 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.613 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.185 mg

Niacin - B3 vitamin

6.765 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.515 mg

Folát

4 µg

Retinol

8 µg

E vitamin

0.63 mg

B12 vitamin

3.79 µg

A vitamin

8 µg

C vitamin

5.3 mg

B6 vitamin

0.39 g

15 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...