Sertésszív

Sertésszív

Leírás

A sertésszív a szárnyasok szívéhez hasonlóan szinte teljes egészében felhasználható. Ugyanakkor a sertésszív már csak méretéből adódóan is jóval inasabb, mint a szárnyasok szíve, ezért az előkészítés során nem árt kivágni az inakat. Mint más belsőségekre, a sertésszívre is igaz, hogy romlandó, ezért kizárólag frissen vásároljuk, és mihamarabb használjuk fel. A sertésszívből leggyakrabban pörkölt készül, de felhasználhatjuk savanyú levesek vagy szalontüdő készítéséhez, illetve ízesíthetjük vele a disznósajtot is. Miután a sértésszív csupa izom, még feldarabolva is legalább másfél óra főzési idővel számolhatunk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésszív

fehérjetartalom

17.27 g

zsírtartalom

131003.3 g

szénhidráttartalom

1.33 g

víztartalom

76.21 g

gramm sertésszív?

Top ásványi anyagok

Foszfor

169 mg

Nátrium

56 mg

Magnézium

19 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.39 g

Niacin - B3 vitamin

6.765 mg

C vitamin

5.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.515 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.27 g

Zsír

telített zsírsav

1.16 g

egyszeresen telített zsírsav

1.02 g

többszörösen telített zsírsav

1.12 g

koleszterin

131 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

4.68 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

169 mg

Nátrium

56 mg

Cink

2.8 mg

Réz

0.408 mg

Mangán

0.063 mg

Szelén

10.4 µg

szénhidrát

víz

76.21 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.613 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.185 mg

Niacin - B3 vitamin

6.765 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.515 mg

Folát

4 µg

Retinol

8 µg

E vitamin

0.63 mg

B12 vitamin

3.79 µg

A vitamin

8 µg

C vitamin

5.3 mg

B6 vitamin

0.39 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...