r
Nosalty Logó

Kukó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kukó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Összesen 1580 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Összesen 6314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    2403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    474 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3493 micro
Összesen 1580 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    496.1 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    10935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20769.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    901 mg
  • Kálcium
    2618 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    6797 mg
  • Nátrium
    9613 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    3969.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    3861 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    1896 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1795 micro
  • Kolin:
    6736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13973 micro
Összesen 6314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Elkészítés

A kukók töltelékéhez

  1. A tüdőt és a szívet megmossuk, megtisztítjuk, felcsíkozzuk. (A tüdőről a nagyobb porcokat, hörgőket levágjuk, a szívről levágjuk a szívbillentyűket – „kutyafüleket”). Enyhén sós vízben feltesszük őket abálódni – előfőzzük, kb. 20-30 perc. Ha elkészült, kiszedjük a vízből, lecsöpögtetjük, hagyjuk hűlni, majd ledaráljuk.
  2. Amíg a szív és a tüdő abálódik, előkészítjük a tojáshéjakat a következő módon: A kifújt, tiszta tojásokat enyhén sós, meleg vízben óvatosan megmossuk, leáztatjuk, belsejükből a belső fehér hártyát óvatosan a kisujjunk segítségével kiszedjük. (A kisujjunkal a nagyobbik lyukon benyúlva kimossuk a tojáshéjat). A tojáson lévő lyuk pereméről leszedegetjük az esetleges tojáshéjtörmeléket, nehogy belekerüljön a töltelékbe. Ha az összes tojást így megtisztítottuk akkor forró vízben áztatjuk kb. 10 percet. Így biztos nem marad rajta szennyeződés.
  3. A langyos tüdőt és szívet ledaráljuk, apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojásokat és a rizst belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A tölteléket összedolgozzuk, ne rémüljünk meg nem fog összeállni, darabos, morzsás állagú lesz. Ha tehetjük, és bírjuk, akkor kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána.
  4. Az előkészített tojásokat kiszedjük a vízből, kicsit lecsöpögtetjük és óvatosan megtöltjük a töltelékkel, vigyázva arra, hogy ne törjük/roppantsuk meg a tojáshéjakat. Végül a kukókat egy kis kockára vágott krumplival lezárjuk (bedugjuk a lyukat), hogy a töltelék főzés közben ne tudjon kifolyni.
  5. A kukókat fazékba sorakoztatjuk, felöntjük a tej-víz keverékével úgy, hogy 2 ujjnyira ellepje. A levét óvatosan sózzuk, borsozzuk, rakunk bele még petrezselyemzöldet, és felfőzzük.
  6. Ha felforrt, takarékra rakjuk a lángot, és 30-40 percig főzzük. Kb. 30 perc után egy kukót megtisztítunk, megkóstoljuk, hogy a rizs megfőtt-e. Ha igen, akkor készítünk egy világos, zsemleszínű rántást, tejjel felengedjük, és a főzőlével simára keverve, a kukóra öntjük. Kiforraljuk. Fedő alatt hagyjuk tálalásig.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16396
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Mindig annyi kukót pucoljunk meg, amennyi el is fogy, mert a megpucolt kukó a levében széteshet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap láttam, hogy Yve felrakta az általa ismert kukónak a receptjét. Én ezt az ételt másképp ismerem, ezért úgy gondoltam, én is megosztom veletek ezt a receptet úgy, ahogy én ismerem. Olcsó, mégis nagyon laktató étel.  Az én családom 4-tagú, mégis néha kevés az a 45 db kukó :D.

Hozzávalók

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...