Sertéstüdő

A sertéstüdő egyike a leggyakrabban felhasznált belsőségeknek. Számos étel készítéséhez felhasználhatjuk, egyike a hurka, illetve a disznósajt alapanyagainak. Az előkészítése során alaposan megmossuk, kivágjuk belőle a porcos hörgőket, majd lassú tűzön megabáljuk. Mielőtt a tüdőt vízbe rakjuk, érdemes megszurkálni, mert a tüdő főzés közben megdagad. A tüdő az egyik hagyományos magyar étel, a szalontüdő legfontosabb alapanyaga. Készíthetünk belőle továbbá savanyú leveseket, ízesíthetünk vele pörköltöt, de darálva, fűszerezve és tésztába burkolva kiváló levesbetét lehet belőle.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
14.08 g
zsírtartalom
320001.91 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
79.52 g
Foszfor
196 mg
Nátrium
153 mg
Vas
18.9 mg
Magnézium
14 mg
B6 vitamin
0.1 g
C vitamin
12.3 mg
Niacin - B3 vitamin
3.345 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.9 mg
fehérje
14.08 g
Zsír
telített zsírsav
0.96 g
egyszeresen telített zsírsav
0.61 g
többszörösen telített zsírsav
0.34 g
koleszterin
320 g
ásványi anyagok
Kalcium
7 mg
Vas
18.9 mg
Magnézium
14 mg
Foszfor
196 mg
Nátrium
153 mg
Cink
2.03 mg
Réz
0.083 mg
Mangán
0.017 mg
Szelén
17.8 µg
szénhidrát
víz
79.52 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.085 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.43 mg
Niacin - B3 vitamin
3.345 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.9 mg
Folát
3 µg
B12 vitamin
2.75 µg
C vitamin
12.3 mg
B6 vitamin
0.1 g
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!