r
Nosalty Logó

Sertésszív vadasosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Sertésszív vadasosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 1129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 4512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3350.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18440 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 1129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    281.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13400.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    3188 mg
  • Nátrium
    7716 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2194.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7748 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    30946 micro
  • β-karotin
    73760 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2948 micro
Összesen 4512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    837 micro
  • β-karotin
    1994 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A gombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A sertésszívet alaposan megmossuk, kivágjuk az inakat, a húrokat és a zsírosabb részéket. Ha még nagyon véresnek találjuk, enyhén sós hideg vízben első forrásig főzzük, majd leöntjük és átmossuk.
  2. A szívet a sárgarépával, a babérlevéllel, a sóval, borssal, ételízesítővel hideg vízben odatesszük főni. Forrás után kis lángon, mint a húslevest 4-5 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha vajpuha lesz a hús. (Én kerámia fazékban szoktam előző éjszaka odatenni főni, és reggel, mire felébredek, már jó is.)
  3. Ha megfőtt, leszűrjük, és a húst csíkokra daraboljuk, és tálba tesszük kevés lével, hogy ne száradjon ki. A leszűrt lébe visszatesszük a sárgarépát, és összeturmixoljuk.
  4. Zsíron a liszttel világos rántást készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a főzőlével.
  5. Mikor felforrt, hígítjuk a tejjel, és újraforraljuk. Ha felforrt, a tejfölt tálba tesszük, és visszamerünk a léből, elkeverjük, és mikor már átmelegedett, belekeverjük a mártásba. Újraforraljuk, és hozzáadjuk a mustárt.
  6. Kóstoljuk, ha kell, még sózhatjuk, vagy mustárral savanyíthatjuk, ha jó, beletesszük a feldarabolt húst, és még egy utolsót forralunk rajta.
  7. Gombóc:
  8. A zsemlegombóchoz feltesszük a vizet forrni. Közben a zsemléket felszeleteljük, és megpirítjuk.
  9. Miután megpirult és kihűlt, felkockázzuk, tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, összeforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyű galuska tésztát kapjuk.
  10. Lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk, és újra forrás után kb. 15 perc alatt készre főzzük. (Ellenőrizzük, mielőtt kiszedjük, hogy a gombóc közepe is megfőtt-e.) Leszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 15621
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Zsemlegombóc helyett tésztával is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem nagy kedvence a különböző belsőség, ezt a receptet anyósomtól tanultam, és remekül bevált. Olyan is szívesen fogyasztja, aki nem szereti a sertés belsőségeket.

Hozzávalók

A vadashoz

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...