Sertésszív vadasosan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kdrita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A vadashoz
-
250g sertésszív295 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
100g tej56 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
1g mustár1 kcal
A gombóchoz
-
27g zsemle74 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1129
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A vadashoz
-
1000g sertésszív1180 kcal
-
1000g sárgarépa365 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
14g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
400g tej224 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
5g mustár3 kcal
A gombóchoz
-
108g zsemle295 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
4512
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A vadashoz
-
27g sertésszív32 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
10.8g tej6 kcal
-
8.1g joghurt5 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
A gombóchoz
-
2.9g zsemle8 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.4g víz0 kcal
Összesen
122
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3350.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 378 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 1929 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 548.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1937 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18440 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 737 micro
Összesen
1129
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 281.5 g
Zsír
-
Összesen 100.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1723 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13400.9 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 1510 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 511 mg
-
Foszfor 3188 mg
-
Nátrium 7716 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 596.4 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2194.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7748 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 483 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 30946 micro
-
β-karotin 73760 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 2948 micro
Összesen
4512
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 837 micro
-
β-karotin 1994 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
A vadashoz
-
1 kg sertésszív
-
1 kg sárgarépa
-
4 db babérlevél
-
1 tk bors
-
2 tk só
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 ek sertészsír
-
1 kk fűszerpaprika
-
3 evőkanál finomliszt
-
4 dl tej
-
0.5 ek mustár
A gombóchoz
-
2 db zsemle
-
50 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
Elkészítés
A vadashoz
- A sertésszívet alaposan megmossuk, kivágjuk az inakat, a húrokat és a zsírosabb részéket. Ha még nagyon véresnek találjuk, enyhén sós hideg vízben első forrásig főzzük, majd leöntjük és átmossuk.
- A szívet a sárgarépával, a babérlevéllel, a sóval, borssal, ételízesítővel hideg vízben odatesszük főni. Forrás után kis lángon, mint a húslevest 4-5 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha vajpuha lesz a hús. (Én kerámia fazékban szoktam előző éjszaka odatenni főni, és reggel, mire felébredek, már jó is.)
- Ha megfőtt, leszűrjük, és a húst csíkokra daraboljuk, és tálba tesszük kevés lével, hogy ne száradjon ki. A leszűrt lébe visszatesszük a sárgarépát, és összeturmixoljuk.
- Zsíron a liszttel világos rántást készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a főzőlével.
- Mikor felforrt, hígítjuk a tejjel, és újraforraljuk. Ha felforrt, a tejfölt tálba tesszük, és visszamerünk a léből, elkeverjük, és mikor már átmelegedett, belekeverjük a mártásba. Újraforraljuk, és hozzáadjuk a mustárt.
- Kóstoljuk, ha kell, még sózhatjuk, vagy mustárral savanyíthatjuk, ha jó, beletesszük a feldarabolt húst, és még egy utolsót forralunk rajta.
- Gombóc:
- A zsemlegombóchoz feltesszük a vizet forrni. Közben a zsemléket felszeleteljük, és megpirítjuk.
- Miután megpirult és kihűlt, felkockázzuk, tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, összeforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyű galuska tésztát kapjuk.
- Lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk, és újra forrás után kb. 15 perc alatt készre főzzük. (Ellenőrizzük, mielőtt kiszedjük, hogy a gombóc közepe is megfőtt-e.) Leszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 15621
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Ajánló
Zsemlegombóc helyett tésztával is remek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
kdrita
25 recept
A férjem nagy kedvence a különböző belsőség, ezt a receptet anyósomtól tanultam, és remekül bevált. Olyan is szívesen fogyasztja, aki nem szereti a sertés belsőségeket.