r
Nosalty Logó

Almás-mákos morzsás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pipsann
Almás-mákos morzsás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Összesen 1086 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Összesen 8707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1086 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    369.8 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8880.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    3962 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1043 mg
  • Foszfor
    3088 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1232.8 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2256 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 8707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben, majd összegyúrjuk egy keverőtálban a liszttel, a cukorral, a vajjal és sóval. 1 órára félretesszük kelni meleg helyre. Ezalatt a tészta körülbelül a duplájára nő.
  2. A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a búzadarát, a mákot és a vajat, majd hagyjuk még egyszer felforrni. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a citrom reszelt héját és levét, a mazsolát, majd félretesszük,és hagyjuk megdagadni.
  3. A morzsa alapanyagait összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, kinyújtjuk és egy vajjal kikent tepsibe simítjuk. 15 percig még hagyjuk kelni.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd ráhalmozzuk a tészta tetejére. Erre rákenjük a mákos tölteléket, a morzsának való tésztát pedig nagylyukú reszelővel ráreszeljük a tészta tetejére.
  7. A süteményt megsütjük, amíg ateteje ishalványan megpirul. Kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk, amíg teljesen kihűl. Utána szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17752
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Ne ijedjünk meg a sok almától! Igen ez mind kell bele! Amit még kiemelnék, hogy a gríz (búzadara) nagyszerűen lágyítja a tömény mákízt, ugyanakkor nem lehet rájönni a "higításra".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mákos morzsás süti
Pipsann 10 recept

Egy Karácsonyi shoppingolós magazinban találtam a receptet, ami azt ígérte, hogy még az Anyósunkat is levesszük ezzel a sütivel a lábáról. Ezt sajnos nem tudtam kipróbálni, mert az Anyósom a Karib-tengeren, Arubán lakik, de Anyukámékat megleptem vele és nagyon ízlett. Biztos, hogy még többször el fogom készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...