r
Nosalty Logó

Almás-mákos blondie

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Almás-mákos blondie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Blondie rész

Almás-mákos rész

Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Blondie rész

Almás-mákos rész

Összesen 2010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Blondie rész

Almás-mákos rész

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5536.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    2149 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 2010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Blondie rész

Almás-mákos rész

Elkészítés

Blondie rész

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy 20 cm átmérőjű tortaformának az aljára teszünk sütőpapírt, illetve az oldalára is.
  2. A száraz hozzávalókat egy tálban kimérjük és összekeverjük. A nedves hozzávalókat egy másik tálban szintúgy kimérjük és összekeverjük.
  3. A két tál tartalmát összekeverjük majd a tortaformába tesszük és elegyengetjük.

Almás-mákos rész

  1. A darált mákot elkeverjük az eritrittel. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a darált diót és az eritites mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni.
  2. A fehérjéből kemény habot verünk. Majd mehet a mákhoz a reszelt citromhéj, és a reszelt almát és a kemény tojáshabot is beleforgatjuk.
  3. Az így kapott masszát a tortaformába a blondie-ra öntjük, majd szépen elsimítjuk.
  4. Ezután rakhatjuk a sütőbe a sütit, 30-35 perc alatt készre sütjük, de inkább tűpróbáig. Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk eritrit porral.
  5. Jó étvágyat hozzá!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 8127
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mákos blondie
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Blondie rész

Almás-mákos rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...