r
Nosalty Logó

Almás lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Almás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Összesen 3688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5165.1 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1414.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 3688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Elkészítés

A lasagne-hez

  1. A vajat gyenge tűzön megolvasztjuk, belerakjuk a 2 ek simalisztet, majd felöntjük a hideg tejjel, sűrűre főzzük, hagyjuk, kb. 7-8 percet hűlni, majd hozzákeverjük a joghurtokat és a vaníliás cukrot.
  2. Közben az almát vékony szeletekre vágjuk, a magházát kidobjuk. Ízesítjük kristálycukorral és fahéjjal.
  3. A túrót alaposan kikeverjük a cukorral és a tojássárgával.
  4. A tepsit kenjük ki vajjal, hintsük ki zsemlemorzsával. Tegyünk alulra a vaníliás öntetből, amire ráhelyezzük a lasagnelapokat (nekem 3 db fért ki), halmozzuk rá az alma felét, csepegtessük meg citromlével, öntsük rá a túrós öntet felét. Ezt a folyamatot mégegyszer megismételjük - vaníliaöntet, lasagne, alma, túrós öntet, vaníliás öntet - öntsünk alá egy kevés vizet (1,25-2 dl attól függően, milyen almát használtunk, lédúsat vagy inkább szárazat), majd következik az utolsó sor lasagne, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges levegőt kiszorítsuk, majd leöntjük a maradék vanília öntettel. Alufóliával letakarjuk.
  5. Előremelegített sütőben kb. 55-60 percet sütjük, majd a fóliát eltávolítva tovább sütjük, hogy kicsi színt kapjon az édesség. Megszórjuk fahéjas cukorral, és pirított mandulával (el is hagyható), vagy csak porcukorral.
  6. Megvárjuk míg kihűl, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11485
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Ajánló

Csak ajánlani tudom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Szeretem az almás - dolgokat, mindig keresgélek valami új recept után, ezt is az interneten találtam (hála annak, aki feltette). Kicsit féltem tőle, de megérte elkészíteni. Nagyon finom.

Hozzávalók

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...