Almás lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lasagne-hez
-
42g lasagne tészta155 kcal
-
200g alma94 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
7g citromlé1 kcal
A vaníliás öntethez
-
17g vaj120 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
42g joghurt25 kcal
-
13 kcal
A túrós öntethez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
6 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g porcukor9 kcal
A tetejére
Összesen
615
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lasagne-hez
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
1200g alma562 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A vaníliás öntethez
-
100g vaj717 kcal
-
600g tej336 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A túrós öntethez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
20g mandulapehely118 kcal
Összesen
3688
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lasagne-hez
-
8.8g lasagne tészta33 kcal
-
42.2g alma20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
A vaníliás öntethez
-
3.5g vaj25 kcal
-
21.1g tej12 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
8.8g joghurt5 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A túrós öntethez
-
8.8g tehéntúró13 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0.7g mandulapehely4 kcal
Összesen
130
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.8 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 235.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
615
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 140.5 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5165.1 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1409 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 1543 mg
-
Nátrium 512 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.1 g
-
Cukor 248 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1414.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 700 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 589 micro
Összesen
3688
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A lasagne-hez
A vaníliás öntethez
-
100 g vaj
-
6 dl tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
A túrós öntethez
-
250 g tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
A tetejére
Elkészítés
A lasagne-hez
- A vajat gyenge tűzön megolvasztjuk, belerakjuk a 2 ek simalisztet, majd felöntjük a hideg tejjel, sűrűre főzzük, hagyjuk, kb. 7-8 percet hűlni, majd hozzákeverjük a joghurtokat és a vaníliás cukrot.
- Közben az almát vékony szeletekre vágjuk, a magházát kidobjuk. Ízesítjük kristálycukorral és fahéjjal.
- A túrót alaposan kikeverjük a cukorral és a tojássárgával.
- A tepsit kenjük ki vajjal, hintsük ki zsemlemorzsával. Tegyünk alulra a vaníliás öntetből, amire ráhelyezzük a lasagnelapokat (nekem 3 db fért ki), halmozzuk rá az alma felét, csepegtessük meg citromlével, öntsük rá a túrós öntet felét. Ezt a folyamatot mégegyszer megismételjük - vaníliaöntet, lasagne, alma, túrós öntet, vaníliás öntet - öntsünk alá egy kevés vizet (1,25-2 dl attól függően, milyen almát használtunk, lédúsat vagy inkább szárazat), majd következik az utolsó sor lasagne, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges levegőt kiszorítsuk, majd leöntjük a maradék vanília öntettel. Alufóliával letakarjuk.
- Előremelegített sütőben kb. 55-60 percet sütjük, majd a fóliát eltávolítva tovább sütjük, hogy kicsi színt kapjon az édesség. Megszórjuk fahéjas cukorral, és pirított mandulával (el is hagyható), vagy csak porcukorral.
- Megvárjuk míg kihűl, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11485
- Feltöltés dátuma: 2012. január 24.
Ajánló
Csak ajánlani tudom. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rumiszivi
91 recept
Szeretem az almás - dolgokat, mindig keresgélek valami új recept után, ezt is az interneten találtam (hála annak, aki feltette). Kicsit féltem tőle, de megérte elkészíteni. Nagyon finom.