Albínó pizza
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához
-
94g finomliszt341 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
50g póréhagyma13 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
45 kcal
-
11g bacon42 kcal
-
4g pepperoni1 kcal
-
6g olajbogyó7 kcal
-
47g tejföl93 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához
-
750g finomliszt2730 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
400g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
400g póréhagyma107 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g füstölt-főtt tarja360 kcal
-
85g bacon334 kcal
-
30g pepperoni7 kcal
-
50g olajbogyó58 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához
-
23.7g finomliszt86 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
12.6g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
12.6g póréhagyma3 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
6.3g füstölt-főtt tarja11 kcal
-
2.7g bacon11 kcal
-
0.9g pepperoni0 kcal
-
1.6g olajbogyó2 kcal
-
11.8g tejföl23 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.3g trappista sajt22 kcal
-
6.3g füstölt sajt21 kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 178.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 531 micro
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 244.2 g
Zsír
-
Összesen 300.2 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 883 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12288.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 352 mg
-
Kálcium 2099 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 2441 mg
-
Nátrium 6972 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1428.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1418 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 780 micro
-
Kolin: 560 mg
-
Retinol - A vitamin: 1244 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 2059 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4247 micro
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Hozzávalók
A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához
-
2 db tojás
-
4 dkg élesztő
-
4 ek olívaolaj
-
1 kk só
-
0.5 ek cukor
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A feltéthez
-
3 db vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
20 dkg füstölt-főtt tarja
-
5 dkg olajbogyó
-
375 g tejföl
-
4 gerezd fokhagyma
-
20 dkg trappista sajt
-
20 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához
- 2 dl langyos vízben 1 kk cukorral és 1 kis ek-nyi liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztbe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a sót, és tenyerünk között belemorzsolunk szárított oreganot és bazsalikomot. Ha az élesztő megkelt, ráöntjük a lisztre és még kb. 2-3 dl langyos vizet is hozzáadunk.
- A robotgép dagasztóspiráljával addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik a tészta. Ekkor ráöntjük a 4 ek olívaolajat és jól beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen letakarva, kb. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
- Közben elkésztjük a rakományt. A bacont, vagy kolozsvári szalonnát kevés olíván kiolvasztjuk, és megdinszteljük rajta a rengeteg felkarikázott hagymát (nem pirítjuk, csak puhítjuk!).
- Ha a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a felkockázott tarját, az ugyancsak apróra szeletelt pepperonit, és a félbevágott olajbogyókat.
- Közben a tejfölbe belepréseljük a fokhagymagerezdeket, borsot őrölünk rá és jól elkeverjük.
- Ha a hagymás keverék kihűlt, hozzáadjuk a fokhagymás-borsos tejfölt.
- Ha megkelt a pizzatésztánk, aszerint hogy kerek pizzalapon, vagy tepsiben kívánjuk kisütni, 2, vagy 4 darab cipót formázunk belőle, illetve ízlés szerint vékonyabb, vagy vastagabb alapot nyújtunk, melyet kiolajozott tepsibe, vagy pizzasütőlapra fektetünk. A rakományt a fentieknek megfelelően ugyancsak elosztjuk, és a tésztára kenjük. (A fotón egy kiadósabb, vastagtésztás változat látható.)
- Sütőben megsütjük. Amikor a tészta megemelkedik és a széle aranysárgára kezd pirulni, akkor a fele-fele arányban összekevert reszelt trappista és füstölt sajt keverékével megszórjuk. Még egy kis időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4456
- Feltöltés dátuma: 2012. január 08.
Ajánló
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Hosszú évekig Anyukám szállította nekünk rendszeresen a fenti pizzatésztát, amit kelesztés után egy kiolajozott nylonzacskóban lefagyasztott. Ha el akartam készíteni, csak elővettem és hagytam kiolvadni a további felhasználás előtt. (Nem jó mikróban kiolvasztani!!!) Mivel egy ekkora mennyiségű tészta jókora helyet foglal a fagyasztóban, pár éve magam is megpróbálkoztam a dagasztással, mert a pizza bármikor jöhet a családnak. És kiderült, hogy nekem is megy! A rakomány sokáig a hagyományos paradicsomos alappal készült, míg a fenti tejfölös változatot ki nem találtam. Imádjuk a tejfölt, a fokhagymát, a hagymát, a füstölt sajtot, ezért ez a kombináció nekünk nagyon bejön! Az olajbogyó elhagyható, ha valaki nem szereti. A pepperoni is, de vele pikánsabb az ízhatás!