r
Nosalty Logó

Afrikai harcsafilé fűszeres zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
VGábor
Afrikai harcsafilé fűszeres zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészület

Fűszerolaj

Összeállítás

Összesen 670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészület

Fűszerolaj

Összeállítás

Összesen 2013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészület

Fűszerolaj

Összeállítás

Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3617 micro
  • β-karotin
    13603 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3275 micro
Összesen 670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    2465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1558.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3853 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10850 micro
  • β-karotin
    40810 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    9824 micro
Összesen 2013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    465 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Előkészület

Fűszerolaj

Összeállítás

Elkészítés

Előkészület

  1. A vásárolt halat minden esetben tisztítsuk meg, és legalább 20-30 percet tiszta vízben hagyjuk állni.
  2. A zöldségeket ajánlott valamilyen gyalu segítségével közepesen vékony szeletekre vágni, így könnyebben szét tudjuk pakolni, és hamarabb átsül. A zöldségeknek semmilyen előfőzésre nincs szükségük, ez alól egyetlen kivétel, ha zöldbabot használunk. A babnak szüksége van egy 5-10 perces forróvizes előfőzésre, viszont ha valaki roppanósan szereti, akkor csak serpenyőben 3-5 percig kicsit át kell forgatni.

Fűszerolaj

  1. Kezdjük a leveskocka (zöldség- vagy tyúkhúsleves) felolvasztásával: lehetőség szerint egy öblösebb, 3-4 dl űrtartalmú üvegtálat használjunk, melynek az aljára minimális forró vízbe elkeverjük a leveskockát (ha túl lassú lenne a folyamat, gőz felett gyorsíthatunk rajta).
  2. Megvárjuk, míg kihűl (akár hűtőbe is tehetjük), majd felöntjük az olívaolajjal.
  3. Ekkor kerülhet bele a zúzott fokhagyma, a felaprított fűszernövények, rozmaringszál, babérlevél (a nagyobb darabokat széttörhetjük), ételízesítő, bors.
  4. Ha tutira akarunk menni egy éjszakát, de minimum 1 órát, hagyjuk állni a hűtőben.

Összeállítás

  1. Fogjunk egy jól megtermett jénai tálat (esetemben egy kacsasütő jénai alját), ami legalább 5-6 cm magas.
  2. Legalulra mindig azzal a zöldséggel kezdjük, aminek a legtöbb idő kell, esetünkben a zöldbabbal, legtetejére (a hal alá közvetlenül) pedig azt, aminek a legkevesebb kell, itt most ezt a szerepet a brokkoli tölti be.
  3. A zöldségek rétegezése közben folyamatosan kenjük a fűszerolajjal.
  4. Végül a hal kerüljön a tetejére, aminek mindkét oldalát alaposan megkenjük olajjal, illetve a zöld fűszerek nagyobb része ide kerüljön. Közvetlenül a hal alá tegyük a rozmaringszálakat.
  5. Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 45-60 percet sütjük. A sütőben pontosan középre, esetleg egyel lentebb kerüljön, alufóliával a tetején (vagy esetemben a jénai tetejével)!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 18501
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Afrikai harcsafilé fűszeres zöldségágyon
VGábor 3 recept

Az alap ötlet egy kis "egyperces" videóból fakadt, viszont ott lazaccal, kevesebb zöldséggel, és fűszerolaj nélkül került elkészítésre. Ha már Neked is eleged van, és néha szeretnél egy picit könnyebb, ugyanakkor ízletes és laktató étellel előrukkolni, akkor bátran ajánlom ezt a receptet. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, hiszen az alapanyag szabadon variálhatóak, ízlésednek megfelelően!

Hozzávalók

Előkészület

Fűszerolaj

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...