Afrikai harcsafilé fűszeres zöldségágyon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
VGábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előkészület
-
167g afrikai harcsa198 kcal
-
133g zöldbab36 kcal
-
167g brokkoli35 kcal
-
113g sárgarépa41 kcal
-
20g fehérrépa13 kcal
-
60g édesburgonya37 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
28g olívaolaj250 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Fűszerolaj
Összeállítás
Összesen
670
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előkészület
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
400g zöldbab109 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Fűszerolaj
Összeállítás
Összesen
2013
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előkészület
-
21.4g afrikai harcsa26 kcal
-
17.2g zöldbab5 kcal
-
21.4g brokkoli4 kcal
-
14.6g sárgarépa5 kcal
-
2.6g fehérrépa2 kcal
-
7.7g édesburgonya5 kcal
-
8.6g burgonya5 kcal
-
3.6g olívaolaj32 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Fűszerolaj
Összeállítás
Összesen
87
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1730.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 519.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1284 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 439 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3617 micro
-
β-karotin 13603 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3275 micro
Összesen
670
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.2 g
Zsír
-
Összesen 120.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5192.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 1686 mg
-
Nátrium 2465 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1558.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3853 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 437 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 1318 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 555 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10850 micro
-
β-karotin 40810 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 9824 micro
Összesen
2013
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 465 micro
-
β-karotin 1750 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 421 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Előkészület
-
40 dkg zöldbab
-
1 közepes fej brokkoli
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
1 db édesburgonya
-
2 közepes db burgonya
-
1 dl olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db leveskocka
-
3 teáskanál ételízesítő
-
0.5 teáskanál fehér bors
-
0.5 teáskanál fekete bors
-
1 teáskanál zsálya
Fűszerolaj
Összeállítás
Elkészítés
Előkészület
- A vásárolt halat minden esetben tisztítsuk meg, és legalább 20-30 percet tiszta vízben hagyjuk állni.
- A zöldségeket ajánlott valamilyen gyalu segítségével közepesen vékony szeletekre vágni, így könnyebben szét tudjuk pakolni, és hamarabb átsül. A zöldségeknek semmilyen előfőzésre nincs szükségük, ez alól egyetlen kivétel, ha zöldbabot használunk. A babnak szüksége van egy 5-10 perces forróvizes előfőzésre, viszont ha valaki roppanósan szereti, akkor csak serpenyőben 3-5 percig kicsit át kell forgatni.
Fűszerolaj
- Kezdjük a leveskocka (zöldség- vagy tyúkhúsleves) felolvasztásával: lehetőség szerint egy öblösebb, 3-4 dl űrtartalmú üvegtálat használjunk, melynek az aljára minimális forró vízbe elkeverjük a leveskockát (ha túl lassú lenne a folyamat, gőz felett gyorsíthatunk rajta).
- Megvárjuk, míg kihűl (akár hűtőbe is tehetjük), majd felöntjük az olívaolajjal.
- Ekkor kerülhet bele a zúzott fokhagyma, a felaprított fűszernövények, rozmaringszál, babérlevél (a nagyobb darabokat széttörhetjük), ételízesítő, bors.
- Ha tutira akarunk menni egy éjszakát, de minimum 1 órát, hagyjuk állni a hűtőben.
Összeállítás
- Fogjunk egy jól megtermett jénai tálat (esetemben egy kacsasütő jénai alját), ami legalább 5-6 cm magas.
- Legalulra mindig azzal a zöldséggel kezdjük, aminek a legtöbb idő kell, esetünkben a zöldbabbal, legtetejére (a hal alá közvetlenül) pedig azt, aminek a legkevesebb kell, itt most ezt a szerepet a brokkoli tölti be.
- A zöldségek rétegezése közben folyamatosan kenjük a fűszerolajjal.
- Végül a hal kerüljön a tetejére, aminek mindkét oldalát alaposan megkenjük olajjal, illetve a zöld fűszerek nagyobb része ide kerüljön. Közvetlenül a hal alá tegyük a rozmaringszálakat.
- Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 45-60 percet sütjük. A sütőben pontosan középre, esetleg egyel lentebb kerüljön, alufóliával a tetején (vagy esetemben a jénai tetejével)!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 18501
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
VGábor
3 recept
Az alap ötlet egy kis "egyperces" videóból fakadt, viszont ott lazaccal, kevesebb zöldséggel, és fűszerolaj nélkül került elkészítésre. Ha már Neked is eleged van, és néha szeretnél egy picit könnyebb, ugyanakkor ízletes és laktató étellel előrukkolni, akkor bátran ajánlom ezt a receptet. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, hiszen az alapanyag szabadon variálhatóak, ízlésednek megfelelően!