r
Nosalty Logó

Áfonyás tiramisu tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Áfonyás tiramisu tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.7 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 2774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot elvegyítjük a vaníliás cukorral, 1 perc után beleszórjuk, és további 2 percig keverjük.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, felét a tojáskrémre szitáljuk, és alacsony fokozaton rövid ideig belekeverjük, majd a másik felét is ugyanígy hozzákeverjük.
  3. A tésztát kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A piskótalapot a munkaasztalra borítjuk, a sütőpapírt nem húzzuk le, hagyjuk hűlni.
  5. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 7-8 cm átmérőjű kerek formával 12 kört szúrunk ki. A piskótaköröket óvatosan elválasztjuk a munkalapról.
  6. A töltelékhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t. A zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk, majd az amarettóban felolvasztjuk, 2-3 ek mascarpone-s masszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a maradék mascarpone-masszához.
  7. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarpone-krémhez keverjük.
  8. A kávét elkeverjük a brandy-vel.
  9. 6 piskótakört desszertkarikákba helyezzük, meglocsoljuk a kávé felével, a krémnek felét elosszuk a 6 piskótakarikára, elosztjuk rá az áfonya felét, majd a másik piskótalapot helyezzük rá, gyengén rányomjuk, és meglocsoljuk a maradék kávéval. A fennmaradt krémet a desszertkarikák pereméig töltjük, a maradék áfonyát elosztjuk a krémen, enyhén bele is nyomkodjuk a krémbe.
  10. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  11. A tornyokat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, oldalukat megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9636
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, mutatós desszert.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...