Áfonyás tiramisu tortácskák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
-
7g tojássárgája21 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
-
1g amarettó4 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6 kcal
-
33g áfonya19 kcal
-
11g feketekávé1 kcal
-
3g amarettó9 kcal
A díszítéshez
-
8g csokoládé46 kcal
Összesen
461
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
8g amarettó27 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g áfonya114 kcal
-
64g feketekávé6 kcal
-
16g amarettó54 kcal
A díszítéshez
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
2774
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
10.3g tojás13 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
A töltelékhez
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
23.5g mascarpone95 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
0.8g amarettó3 kcal
-
7.5g tojásfehérje4 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
18.8g áfonya11 kcal
-
6g feketekávé1 kcal
-
1.5g amarettó5 kcal
A díszítéshez
-
4.7g csokoládé26 kcal
Összesen
263
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
461
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 151.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1627.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 279.7 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 416.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1115 micro
Összesen
2774
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
60 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
70 g finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
A töltelékhez
-
2 db tojássárgája
-
250 g mascarpone
-
1 ek amarettó
-
2 db tojásfehérje
-
60 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
200 g áfonya
-
8 ek feketekávé
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A piskótatésztához a tojásokat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot elvegyítjük a vaníliás cukorral, 1 perc után beleszórjuk, és további 2 percig keverjük.
- A lisztet elvegyítjük a sütőporral, felét a tojáskrémre szitáljuk, és alacsony fokozaton rövid ideig belekeverjük, majd a másik felét is ugyanígy hozzákeverjük.
- A tésztát kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
- A piskótalapot a munkaasztalra borítjuk, a sütőpapírt nem húzzuk le, hagyjuk hűlni.
- Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 7-8 cm átmérőjű kerek formával 12 kört szúrunk ki. A piskótaköröket óvatosan elválasztjuk a munkalapról.
- A töltelékhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t. A zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk, majd az amarettóban felolvasztjuk, 2-3 ek mascarpone-s masszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a maradék mascarpone-masszához.
- A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarpone-krémhez keverjük.
- A kávét elkeverjük a brandy-vel.
- 6 piskótakört desszertkarikákba helyezzük, meglocsoljuk a kávé felével, a krémnek felét elosszuk a 6 piskótakarikára, elosztjuk rá az áfonya felét, majd a másik piskótalapot helyezzük rá, gyengén rányomjuk, és meglocsoljuk a maradék kávéval. A fennmaradt krémet a desszertkarikák pereméig töltjük, a maradék áfonyát elosztjuk a krémen, enyhén bele is nyomkodjuk a krémbe.
- Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
- A tornyokat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, oldalukat megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9631
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.
Receptjellemzők
Glaser
1980 recept
Egy finom, mutatós desszert.