r
Nosalty Logó

Áfonyás-fehércsokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás-fehércsokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 11148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    798.2 g
  • Telített zsírsav
    367 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15828.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    2632 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    3484 mg
  • Nátrium
    9150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.6 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    520 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4513 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 11148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Elkészítés

Tortalapok

  1. A tojásokat és a sárgáját kikeverjük a tejjel egy tálban.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket: liszt, cukor, sütőpor és só.
  3. A lisztes keverékkel elmorzsoljuk a puha vajat, majd egy robotgép segítségével hozzákeverjük a tojásos-tejes keveréket.
  4. 2 db, 22 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk a keveréket egyenletesen, majd 180 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben egyszerre sütjük (persze csak ha befér a sütőbe). Körülbelül 30-40 perc alatt elkészül, de tűpróbával ellenőrizzük a belsejét.
  5. Ha megsült, kihűtjük, és a tortalapokat megfelezzük, így 4 vékonyabb lapot kapunk. Ha kissé deformált a torta, kiegyenlítjük egyenesre a felszínét.

Áfonyakrém

  1. A friss vagy fagyasztott áfonyát egy botmixer vagy aprító segítségével pürésítjük, majd egy lábasba öntjük. Lehetőség szerint ügyeljünk arra, hogy egy olyan lábast válasszunk, amiben nem ég oda/ragad le a krém.
  2. Az áfonyához facsarjuk egy fél citrom levét, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sót és a keményítőt.
  3. Csomómentesre keverjük, majd kis lángon, krémes-pudingos állagúra főzzük, ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki.
  4. Levéve a tűzről, darabonként hozzáadjuk a hideg vajat.
  5. Ha zavar minket a krém darabossága átpasszírozhatjuk, majd hűtőben pihentetjük.

Mascarponekrém

  1. A feldarabolt fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A mascarponét a sóval, a vanília kivonattal és a fehér csokival jól kikeverjük.
  3. A habtejszínt felverjük kemény habbá, majd a 2/3-át óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, és hűtőbe tesszük. (A maradék tejszínhab a díszítésre szolgál.)

Összeállítás

  1. A tortát összeállítjuk: a tortalapra kerül egy vékony réteg áfonyás krém, majd a mascarponés-fehércsokis krém, és így rétegezzük. Úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a fehér krémből.
  2. A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3158
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám születésnapjára megígértem, hogy egy fehércsokis-mascarponés tortával fogok előállni. Mivel mindenképp lila színt szerettem volna, így esett a választás az áfonyára, ami tökéletesen passzolt az elképzeléshez. 

Hozzávalók

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...