r
Nosalty Logó

Áfonyás-fehércsokis torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Áfonyás-fehércsokis torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

928
Kalória
14.5g
Fehérje
69.1g
Szénhidrátok
66.5g
Zsír
74g
Víz
270.4g
Koleszterin
1.3g
Rost
41.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 11148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tortalapok

Áfonyakrém

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    798.2 g
  • Telített zsírsav
    367 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15828.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    2632 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    3484 mg
  • Nátrium
    9150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.6 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    888.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    520 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4513 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 11148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

Tortalapok

  1. A tojásokat és a sárgáját kikeverjük a tejjel egy tálban.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket: liszt, cukor, sütőpor és só.
  3. A lisztes keverékkel elmorzsoljuk a puha vajat, majd egy robotgép segítségével hozzákeverjük a tojásos-tejes keveréket.
  4. 2 db, 22 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk a keveréket egyenletesen, majd 180 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben egyszerre sütjük (persze csak ha befér a sütőbe). Körülbelül 30-40 perc alatt elkészül, de tűpróbával ellenőrizzük a belsejét.
  5. Ha megsült, kihűtjük, és a tortalapokat megfelezzük, így 4 vékonyabb lapot kapunk. Ha kissé deformált a torta, kiegyenlítjük egyenesre a felszínét.

Áfonyakrém

  1. A friss vagy fagyasztott áfonyát egy botmixer vagy aprító segítségével pürésítjük, majd egy lábasba öntjük. Lehetőség szerint ügyeljünk arra, hogy egy olyan lábast válasszunk, amiben nem ég oda/ragad le a krém.
  2. Az áfonyához facsarjuk egy fél citrom levét, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sót és a keményítőt.
  3. Csomómentesre keverjük, majd kis lángon, krémes-pudingos állagúra főzzük, ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki.
  4. Levéve a tűzről, darabonként hozzáadjuk a hideg vajat.
  5. Ha zavar minket a krém darabossága átpasszírozhatjuk, majd hűtőben pihentetjük.

Mascarponekrém

  1. A feldarabolt fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A mascarponét a sóval, a vanília kivonattal és a fehér csokival jól kikeverjük.
  3. A habtejszínt felverjük kemény habbá, majd a 2/3-át óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, és hűtőbe tesszük. (A maradék tejszínhab a díszítésre szolgál.)

Összeállítás

  1. A tortát összeállítjuk: a tortalapra kerül egy vékony réteg áfonyás krém, majd a mascarponés-fehércsokis krém, és így rétegezzük. Úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a fehér krémből.
  2. A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Édesanyám születésnapjára megígértem, hogy egy fehércsokis-mascarponés tortával fogok előállni. Mivel mindenképp lila színt szerettem volna, így esett a választás az áfonyára, ami tökéletesen passzolt az elképzeléshez. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!