Áfonyás-barackos panettone
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szikszai Anna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
Panettone
-
21g tej12 kcal
-
4 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
32 kcal
-
1g só0 kcal
Díszítés
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
8g kesudió46 kcal
Összesen
795
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
Panettone
-
125g tej70 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
192 kcal
-
3g só0 kcal
Díszítés
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g kesudió277 kcal
Összesen
4767
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
Panettone
-
9.2g tej5 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
33.2g finomliszt121 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
7.4g étcsokoládé40 kcal
-
5.9g aszalt gyümölcsök14 kcal
-
0.2g só0 kcal
Díszítés
-
2.9g tojásfehérje2 kcal
-
7.4g porcukor29 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
3.7g mandula22 kcal
-
3.7g kesudió20 kcal
Összesen
351
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
795
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 183.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 837 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4522.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 569 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 585 mg
-
Foszfor 1654 mg
-
Nátrium 1451 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 695.6 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 238.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 948 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 446 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 897 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 537 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 927 micro
Összesen
4767
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
Panettone
-
125 ml tej
-
25 g friss élesztő
-
100 g cukor
-
450 g finomliszt
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
2 kávéskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
100 g vaj
-
0.5 teáskanál só
Díszítés
-
1 db tojásfehérje
-
100 g porcukor
-
5 dkg mandula
-
5 dkg kesudió
Elkészítés
Panettone
- Áztassuk forró vízbe a szárított gyümölcsöket egy fél órára, majd szárítsuk meg őket papírtörlővel. Közben az élesztőt futtassuk fel a langyos tej és egy kis cukor társaságában.
- Tegyük a lisztet, a cukrot, a sót egy nagy tálba, keverjük össze, majd képezzünk mélyedést a közepén, tegyük bele a tojást és az egyik sárgáját, a vajat és az élesztős mixet. Géppel vagy kézzel keverjünk sima, egy kissé ragadós tésztát belőle. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk még hozzá lisztet.
- Gyúrjuk bele a gyümölcsöket, a citrom és a narancs héját, majd lisztezett munkafelületen gyúrjuk még egy három percig. Formázzunk gombócot belőle, tegyük vissza az edénybe, fedjük be folpackkal, és meleg helyen pihentessük egy másfél-két óráig, míg kétszeresére nem dagad.
- Helyezzük a gombócot ismét lisztezett felületre, gyúrjuk egy percig, majd adjuk hozzá a csokoládét. Formázzunk ismét gombócot belőle, és helyezzük olajozott formába. Ha tehetjük, akkor igazi papír panettone formát használjunk, akkor természetesen olajozni sem kell. (Én egy 20 centiméter széles, magas lábost használtam, forma híján.) Ismét hagyjuk pihenni, míg kétszeresére nem dagad.
- A megmaradt tojássárgát keverjük ki egy pici tejjel, és kenjük meg vele a panettone tetejét. Ezután vágjuk be keresztben, majd hagyjuk még pihenni egy 15 percet. Közben kezdjük el előmelegíteni a sütőt.
- A panettonét tegyük a sütő alsó vagy a középső rácsára, és 30-40 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje jól átsült-e. Ha igen, akkor vegyük ki, és hagyjuk pihenni egy 5 percet, majd szedjük ki a formából, és hagyjuk hűlni.
Díszítés
- A tojásfehérjéből, a cukorból és a fél citrom levéből készítsünk cukormázat.
- Törjük meg a mandulát és a kesudiót, öntözzük meg a cukormázzal a sütemény tetejét, és szórjuk rá a megtört darabokat.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x12
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 15729
- Feltöltés dátuma: 2013. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szikszai Anna
35 recept
Az olaszok bejglije minden évben gyönyörű csomagolásával csábít az üzletek polcain. Úgy döntöttem, hogy idén nem vásárolunk, hanem saját kezűleg készítem el.