Szardínia

Kisméretű, maximum 25cm hosszú tengeri hal, a heringfélék családjába tartozik. Teste hosszúkás, háta zöldeskék színű, alteste ezüstös. Hazánkban gyakran minden aprótestű, konzervként árult tengeri halat szardíniának neveznek. A szardínia sok vasat, cinket és fehérjét tartalmaz, zsírtartalma kb. 10%. A friss szardíniát általában olajban sütve fogyasztják, a konzerv változatból pedig halkrémek vagy saláták készíthetők
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
24.62 g
zsírtartalom
142010.545 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
59.61 g
Foszfor
490 mg
Kalcium
382 mg
Nátrium
307 mg
Magnézium
39 mg
B6 vitamin
0.167 g
Kolin
75 mg
Niacin - B3 vitamin
5.245 mg
E vitamin
2.04 mg
fehérje
24.62 g
Zsír
telített zsírsav
1.528 g
egyszeresen telített zsírsav
3.869 g
többszörösen telített zsírsav
5.148 g
koleszterin
142 g
ásványi anyagok
Kalcium
382 mg
Vas
2.92 mg
Magnézium
39 mg
Foszfor
490 mg
Nátrium
307 mg
Cink
1.31 mg
Réz
0.186 mg
Mangán
0.108 mg
Szelén
52.7 µg
szénhidrát
víz
59.61 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.08 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.227 mg
Niacin - B3 vitamin
5.245 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.642 mg
Folát
10 µg
Kolin
75 mg
Retinol
32 µg
E vitamin
2.04 mg
D vitamin
193 µg
K vitamin
2.6 µg
B12 vitamin
8.94 µg
A vitamin
32 µg
B6 vitamin
0.167 g
Meglepő lehet, de a húsvét az az ünnep, ami tökéletesen kivitelezhető sütő nélkül, sütést nem igénylő ételekkel - még úgy is, hogy minden házilag készül, és egyik hagyományos fogás sem marad el.
NosaltyAz idei húsvét legyen kicsit más és újító, legalábbis ami a menüt illeti: főtt sonka helyett kínáld a vendégeket mázassal! Ehhez adunk tuti elkészítési tippeket, amiket ha megfogadsz, biztosan nem kell csalódnod a végeredményben!
NosaltyMai menünkben a zöldségek dominálnak, de garantáltan senki sem marad éhes! Van itt daragaluska-leves indításnak, pompás, csőben sült sajtos kelbimbó és még egy csokis-diós Gundel-palacsintának is marad hely.
NosaltyMég a leginkább karbantartott kertekben is megeshet, hogy hangyaboly lepi el a gyepet. Ilyenkor a vegyszeres hangyairtó használata tűnhet a legbiztosabb módszernek, azonban ha szeretnél környezetbarát módon cselekedni, akkor vesd be ezt a hétköznapi fűszert!
Zöldségleves, csirkés főételnek való és egy gyors, de annál finomabb pohárkrém csábít a konyhába, hogy elkészítsd magadnak!
Itt az április, és amilyen bolondos, annyira sok csodás tavaszi alapanyagot hoz vissza az életünkbe: medvehagyma, zöldspárga, eper, retek, spenót... szinte minden, ami friss, buja és zsenge, az előkerül ebben a hónapban. És persze a húsvétról se felejtkezzünk meg! Főzzetek és süssetek velünk 30 áprilisi napon át!
A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!