- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g szardínia520 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g szardínia1040 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
70.2g szardínia146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
14g paradicsom3 kcal
-
12.6g lilahagyma5 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3251.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 974 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 1253 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 234.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 483 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 64 micro
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 125.2 g
Zsír
-
Összesen 73.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6503.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 1949 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 2506 mg
-
Nátrium 1545 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 468.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 965 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 127 micro
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 913.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 361 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
-
50 dkg szardínia
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 db paradicsom
-
1 közepes fej lilahagyma
-
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
- Mossuk át a halakat, vágjuk le a fejüket, majd a nyaktól a farokig vágjuk fel a hasukat.
- Nyúljunk be, ujjal szedjük ki a belsőségeket.
- Kenjük be sóval, olívaolajjal a halak belsejét, tehetünk beléjük kis rozmaringot, fokhagymaszeleteket is.
- Tegyünk egy edénybe olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, sót, rozmaringot, mehetnek bele a szardíniák is, marináljuk őket 1-2 órán át.
- Melegítsük elő a sütőt.
- A tepsibe tegyünk sütőpapírt, arra mehetnek szépen egymás mellé a halak.
- Megsütjük a sütőben, és tálalhatunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9556
- Feltöltés dátuma: 2012. február 07.
Ajánló
Bármikor, nekünk leginkább friss pékáruval, kenyérrel, telhetetlenek egyék mangoldos krumplival. De az sem árt, ha friss zöldségekből összedobunk egy salátát, meglocsoljuk olívaolajjal vagy tökmagolajjal, netán balzsamecettel. Elég erőteljes íze van, szóval válasszunk mellé valami ütős, savas fehérbort, lehetőleg ne legyen barrikolt, és ne legyen illatos, mondjuk egy sauvignon blanc még belefér, hát még egy zöldveltelini, inkább friss, ress legyen, ropogós. Vagy rozé, az mindig joker.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Állunk Zsenival a nagyáruház friss termékeket kínáló halaspultja előtt, és nagyon halat akarunk enni, de nagyon hóvége van, még a tintahal is neccesen jönne ki. Akkor látjuk, hogy van friss szardínia, kilója olcsóbb, mint a párizsi, ami ugye nem mindegy. És sorban pattannak be a tengerparti emlékek, ahogy a grasevina mellé ropogtattuk a frissen grillezett halakat. Szóval imádjuk a halakat, a kicsi, snack gyanánt felszolgált halakat meg még inkább. És ráadásul egészséges is.