r
Nosalty Logó

Calamarata tészta paradicsomos szardínia-mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Calamarata tészta paradicsomos szardínia-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6584 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 911 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5489.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    662 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    495 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13167 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1243 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagyma gerezdeket apróra vágjuk, és az olívaolajon kissé megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk a negyedekbe vágott koktélparadicsomokat és a konzerv hámozott paradicsomot. Ha van nagyobb paradicsom darab a konzervben, érdemes kicsit szétnyomkodni.
  3. Egy teáskanálnyi apróra vágott, friss petrezselymet keverünk bele, illetve a sót, borsot, bazsalikomot. Főzzük kb. 15 percen át.
  4. A konzerves szardíniáról az olajat leöntjük, és villával kettényitva a halakat, a gerincétől megszabadítjuk. Felszeleteljük a halakat, és a szószba belekeverjük. Kb. 20-30 percig főzzük össze őket.
  5. Sós vízben kifőzzük a tésztát.
  6. A leszűrt tésztára ízlés szerint ráhalmozunk a szószból, majd megszórjuk parmezánnal és/vagy trappistával. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2160
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 03.

Ajánló

Olaszos étel kedvelőinek, vegetáriánusoknak hús helyett, vagy a halat nem kedvelőknek mozzarellával, illetve egy kis padlizsánnal megtoldva tudom ajánlani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Calamarata tészta paradicsomos szardínia-mártással
Morzsácska 39 recept

Egy olaszországi útról hozott szuvenír volt a Calamarata. Állítólag tintahallal szolgálják, de az nagy luxus, illetve a tintahallal kötött barátságom nem éppen fényes...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...