r
Nosalty Logó

Halpaszta szardíniából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Halpaszta szardíniából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, majd a legkisebb lyukú reszelőn releszeljük. Pépes jellegűnek kell lennie.
  2. Egy szardínia konzervet adunk hozzá, majd villával alaposan szétnyomkodjuk és összekeverjük a kettőt. A rigolyásabbak a konzerv hozzáadása előtt apránként kiszedhetik a hal gerincét, de igazán nem szükséges.
  3. A legegyszerűbb tartármártást adjuk hozzá: tejfölt és majonézt fele-fele arányban (ehhez a mennyiséghez kb. fél bögrényire lesz szükségünk, de ízlés szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük). Aki szereti, egy pici citromlével is meglocsolhatja!
  4. Végül pici sót adunk hozzá, majd alaposan összekeverjük. Kenyérhez tálaljuk. Isteni!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 22892
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyósom készíti a legegyszerűbb tartármártást: tejföl és majonéz, fele-fele arányban. Nem is éreztem amikor először megkóstoltam, pedig édesanyám inkább a bonyolultabb változatokat készíti. Szóval nagyon egyszerű, de mégis ez adja hozzá a pluszt: olyan ételekbe is belecsempészhetjük, amikbe nem is gondolnánk, és a végeredmény isteni! Nem is csoda hát, hogy jópáran akik utálják a padlizsánkrémet, kepesztenek egy repetáért az anyóséból, még a legkisebbek is. Ez a halpaszta is az ő érdeme, nekem a párom mutatta, és miután nagy RIO Mare halpaszta rajongó vagyok, ezt is a szívembe zártam :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...