r
Nosalty Logó

Szardíniás Cézár saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DrPepe
Szardíniás Cézár saláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
33.1g
Fehérje
5.5g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
208.6g
Víz
164.9g
Koleszterin
1.3g
Rost
2.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2354 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4618 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    834.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 2354 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat a bőrétől megtisztítjuk, a csontok mellett egy hegyes késsel átszúrjuk - így könnyebben átsül a csontok mellett is.
  2. Egy tálba beletesszük, olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a friss rozmaringot, valamint két gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd átforgatjuk.
  3. Serpenyőt hevítünk és lassan megsütjük - akinek szimpatikusabb sütőben is elkészítheti.
  4. Amíg sül a csirke, elkészítjük az öntetet - (én ezt egy aprítógépben csináltam), de lehet akár mozsárban is. A maradék fokhagymát, a doboz szardellát - ízlés szerint lehet kevesebbet is - olívaolajat, citrom levét (itt tartsuk be a 3:1-es arányt), sót, borsot, rozmaringot és parmezánt teszünk hozzá, majd az egészet összedolgozzuk.
  5. Ha megsült a csirke, a csontról eltávolítjuk a húst és összesaraboljuk, kenyeret pirítunk, a salátákkal megágyazunk a csirkének, öntetet teszünk rá, majd a végén ízlés szerint parmezánt szórunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 25 perc

Ezt a receptet Jamie Oliver-től lestem el, és kisebb-nagyobb változatatásokkal újragondoltam. A cézár saláta általában melle húsából készül, de érdemes combbal kipróbálni, mert sokkal szaftosabb, nem olyan száraz. Az öntet igazán pikáns, kellemesen savanykás, füstös, egyszóval jó :) Érdemes friss fűszernövénnyel dolgozni... megéri.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!