r
Nosalty Logó

Pikáns szardíniás spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pikáns szardíniás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    473 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1242 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 2844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben cseppnyi olajjal al dente megfőzzük.
  2. Míg a tészta fő, elkészítjük a szószt: a felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük, pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is.
  3. A sörből leiszunk pár kortyot, és a fennmaradókb. 3 dl-rel felöntjük a hagymát. (Nem sörösök mindezt vízzel tegyék :) A folyadék mennyiségét ki-ki saját ízlése szerint alakítsa attól függően, hogy mennyire szeretne szószosra a végeredményt.
  4. Hozzáadjuk a villával összetört szardíniát, a mustárt, a pestot és a chilit, ha sima szardínia konzervvel dolgozunk.
  5. Megvárjuk amíg picit elfő a leve és kellő sűrűségű lesz (kb. 5 perc), belecsepegtetjük a citromlevet, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
  6. Reszelt parmezánnal tálaljuk, aki szereti, szórjon rákapribogyót is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11705
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs story. :) Pikk-pakk készen van, amolyan mentőkaja, többek között ezért is nagy kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...