Kétszersült

Kétszersült

Leírás

A kétszersült élesztővel vagy kovásszal készített kenyérszerű termék, mely némi zsiradékot és növényi olajat is tartalmaz. Nagy pórusú, pirítósszerű termék, magas a fehérje- és a keményítőtartalma. Kevés vitamint tartalmaz, ezért kiegészítőkkel (vaj, sajt, lekvár stb.) fogyasztják. Az első sütés a kelesztett, többször átgyúrt, formázott tészta sütése. A többszöri átgyúrástól válik lyukacsossá. A megsült darabokat 0,7 - 1 cm vastag szeletekre vágják, majd kemencében megpirítják. Ez a második sütés. Régen a hajósok kedvelt eledele volt. Fogzásnál is előszeretettel majszolják a kicsik. Emészthetősége a készítési módjából adódóan könnyebb, mint a friss kenyereké. Az egyszerű kétszersült pékipari termék, a különleges sütőcukrászati készítmény.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, eredeti csomagolásban.

100g Kétszersült

fehérjetartalom

11 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

67 g

víztartalom

0 g

gramm kétszersült?

Top ásványi anyagok

Nátrium

400 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

400 mg

szénhidrát

rost

14 g

cukor

1 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...