Kétszersült

Kétszersült

Leírás

A kétszersült élesztővel vagy kovásszal készített kenyérszerű termék, mely némi zsiradékot és növényi olajat is tartalmaz. Nagy pórusú, pirítósszerű termék, magas a fehérje- és a keményítőtartalma. Kevés vitamint tartalmaz, ezért kiegészítőkkel (vaj, sajt, lekvár stb.) fogyasztják. Az első sütés a kelesztett, többször átgyúrt, formázott tészta sütése. A többszöri átgyúrástól válik lyukacsossá. A megsült darabokat 0,7 - 1 cm vastag szeletekre vágják, majd kemencében megpirítják. Ez a második sütés. Régen a hajósok kedvelt eledele volt. Fogzásnál is előszeretettel majszolják a kicsik. Emészthetősége a készítési módjából adódóan könnyebb, mint a friss kenyereké. Az egyszerű kétszersült pékipari termék, a különleges sütőcukrászati készítmény.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, eredeti csomagolásban.

100g Kétszersült

fehérjetartalom

11 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

67 g

víztartalom

0 g

gramm kétszersült?

Top ásványi anyagok

Nátrium

400 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

400 mg

szénhidrát

rost

14 g

cukor

1 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk