Kétszersült
Leírás
A kétszersült élesztővel vagy kovásszal készített kenyérszerű termék, mely némi zsiradékot és növényi olajat is tartalmaz. Nagy pórusú, pirítósszerű termék, magas a fehérje- és a keményítőtartalma. Kevés vitamint tartalmaz, ezért kiegészítőkkel (vaj, sajt, lekvár stb.) fogyasztják. Az első sütés a kelesztett, többször átgyúrt, formázott tészta sütése. A többszöri átgyúrástól válik lyukacsossá. A megsült darabokat 0,7 - 1 cm vastag szeletekre vágják, majd kemencében megpirítják. Ez a második sütés. Régen a hajósok kedvelt eledele volt. Fogzásnál is előszeretettel majszolják a kicsik. Emészthetősége a készítési módjából adódóan könnyebb, mint a friss kenyereké. Az egyszerű kétszersült pékipari termék, a különleges sütőcukrászati készítmény.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz helyen, eredeti csomagolásban.
100g Kétszersült
fehérjetartalom
11 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
67 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
400 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
11 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
400 mg
szénhidrát
rost
14 g
cukor
1 g
vitaminok