Dakos
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
5g kétszersült17 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
15g olajbogyó17 kcal
-
0g oregánó0 kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
5g kétszersült17 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
15g olajbogyó17 kcal
-
0g oregánó0 kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1.8g kétszersült6 kcal
-
8.8g olívaolaj77 kcal
-
65.7g paradicsom12 kcal
-
18.2g feta sajt48 kcal
-
5.5g olajbogyó6 kcal
-
0g oregánó0 kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 209.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 298 micro
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 209.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 298 micro
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1690 micro
-
Lut-zea 109 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Kinyitjuk a vízcsapot és egy gyors mozdulattal a kétszersültet elhúzzuk a víz alatt, nem szabad eláztatni!
- A megvizezett dakost egy tányérra helyezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal.
- Ráreszeljük a paradicsomot, vagy felette nagyon apróra vágjuk, hogy a leve is rácsöpögjön.
- Megszórjuk fetával, fekete olajbogyóval és a tetejét oregánóval.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8911
- Feltöltés dátuma: 2012. június 02.
Ajánló
A teljes kiőrlésű lisztből készült kerek kétszersültek a szupermarketban nagyon jók hozzá. Persze a dakos krétai specialitás, ha valaki ott jár nyáron, érdemes hozni eredetit néhány zacskóval. Raki, tsikoudia, hiányukban egy kupica jóféle pálinka...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ha Dakos, akkor Kréta... a második kedvenc nagyszigetem Ciprus után. Nem véletlenül a krétai konyha az alapja a legegészségesebb életmódnak... a mediterrán diétának. Egy kis darab kétszersültön minden rajta van, ami egy ember napi kiegyensúlyozott diétájához elég... Az ízek harmóniája fantasztikus, ahogy a kétszersült beissza a paradicsomos olívaolajat, a feta hűvös-sós íze az olajbogyó kissé fanyar aromájával tökéletes egységet alkot az oregánó különleges illatával... Rethymno városában ezt koukouvayanak hívják. Bagolynak...:) A verandán egy dakosszal előttem, a krétai hegyekben érzem magam... Kritsan a kávéházban, az öregek nagy bajusszal, fekete ingben, szarikivel a fejükön, előttük tsikoudia...