Hóvirág
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kétszersült alaphoz
-
10g kétszersült34 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A krémhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
125g tej70 kcal
A gyümölcshabhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
38g piros ribizli21 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kétszersült alaphoz
-
40g kétszersült137 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g cukor77 kcal
A krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
500g tej280 kcal
A gyümölcshabhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g piros ribizli82 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kétszersült alaphoz
-
2.4g kétszersült8 kcal
-
29.9g tej17 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
A krémhez
-
4.8g tojássárgája15 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
29.9g tej17 kcal
A gyümölcshabhoz
-
9.6g tojásfehérje5 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
5 kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.7 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2873 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1311 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.6 g
-
Cukor 253 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 311.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 673 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 951 micro
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Hozzávalók
A kétszersült alaphoz
A krémhez
-
4 db tojássárgája
-
3 ek cukor
-
0.5 l tej
A gyümölcshabhoz
-
4 db tojásfehérje
-
1 kk ecet
-
15 dkg cukor
Elkészítés
A kétszersült alaphoz
- Fél liter tejet a (2 ek) cukorral és a vaníliával megmelegítjük (nem szükséges felforralni).
- A kétszersült mindkét oldalát egyenként megmártogatjuk a langyos, édes tejben (de nem áztatjuk!), majd szorosan egymás mellé rendezzük őket egy tálaló edény aljára.
- A tojások fehérjét és sárgáját kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a (3 ek) cukorral, valamint a liszttel.
- Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet, alaposan kikeverjük vele. Ha elkevertük, hozzáöntjük a vaníliás tejhez. Lassan felfőzzük, jó sűrű legyen.
- Ha kész, jól kihűtjük, majd ráöntjük a tál alján várakozó kétszersültekre. (TIPP: nem kell túl vastag réteget zúdítani rájuk, mert akkor nehezebben keményedik meg. Ha kicsi a tálaló edény átmérője, inkább készítsünk benne két réteget)
- Betesszük a hűtőbe, legalább negyed órára.
- Mikor már teljesen kihűlt, elkészítjük a gyümölcshabot. (Érdemes látványosabb, piros vagy lila gyümölcsökkel készíteni.) A tojások fehérjéből, 1 mokkáskanálnyi ecettel kemény habot verünk.
- Hozzáadjuk a 15 dkg gyömölcsöt és a 15 dkg cukrot. A hozzáadott finomságokkal ismét jó keményre verjük a habot.
- A kész gyümölcshabot rásimítjuk a kihűlt vaníliakrém tetejére, esetleg maradék gyümölccsel díszítjük a tetejét, majd letakarva mehet a hűtőszekrénybe.
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 30426
- Feltöltés dátuma: 2009. július 20.
Ajánló
Én egyszer úgy jártam, hogy már javában készítettem a hóvirágot, mikor kiderült, hogy nincs is itthon gyümölcs. Ennek hiányában kikaptam a hűtőből egy üveg Anyukám készítette eperdzsemet, abból tettem a habba kb. 3 púpozott evőkanálnyit. Ez esetben természetesen cukrot nem teszünk bele!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Hogy miért Hóvirág? Drága jó Édesanyámtól van ez a nagyon-nagyon régi, családi recept, s Ő, gyerekkorunkban még az akkoriban kapható, Hóvirág nevű kétszersültből készítette. Innen ragadt rá. :-) De minden édesség receptünk közül ez a kedvencem! Nagyon gyorsan elkészül, látványos, és elképesztően finom. Nálunk magasan veri a fagylaltot is. :-) Próbáljátok ki! Az év bármely szakában elkészíthető (lekvárral is), de nálunk nyáron van legnagyobb keletje - a hőségben aranyat ér. Igazi kellemes, könnyű, hűsítő, nyári édesség. De VIGYÁZAT!! Nem árt még az elkészítés napján elfogyasztani, mert másnap (bár az íze még akkor is kitűnő, de) a megjelenése már... Hmmm, nem épp dekoratív.