r
Nosalty Logó

Hóvirág

NS
Hóvirág
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

509
Kalória
17.7g
Fehérje
80.4g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
77.8g
Víz
217g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
63.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    321.6 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A kétszersült alaphoz

  1. Fél liter tejet a (2 ek) cukorral és a vaníliával megmelegítjük (nem szükséges felforralni).
  2. A kétszersült mindkét oldalát egyenként megmártogatjuk a langyos, édes tejben (de nem áztatjuk!), majd szorosan egymás mellé rendezzük őket egy tálaló edény aljára.
  3. A tojások fehérjét és sárgáját kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a (3 ek) cukorral, valamint a liszttel.
  4. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet, alaposan kikeverjük vele. Ha elkevertük, hozzáöntjük a vaníliás tejhez. Lassan felfőzzük, jó sűrű legyen.
  5. Ha kész, jól kihűtjük, majd ráöntjük a tál alján várakozó kétszersültekre. (TIPP: nem kell túl vastag réteget zúdítani rájuk, mert akkor nehezebben keményedik meg. Ha kicsi a tálaló edény átmérője, inkább készítsünk benne két réteget)
  6. Betesszük a hűtőbe, legalább negyed órára.
  7. Mikor már teljesen kihűlt, elkészítjük a gyümölcshabot. (Érdemes látványosabb, piros vagy lila gyümölcsökkel készíteni.) A tojások fehérjéből, 1 mokkáskanálnyi ecettel kemény habot verünk.
  8. Hozzáadjuk a 15 dkg gyömölcsöt és a 15 dkg cukrot. A hozzáadott finomságokkal ismét jó keményre verjük a habot.
  9. A kész gyümölcshabot rásimítjuk a kihűlt vaníliakrém tetejére, esetleg maradék gyümölccsel díszítjük a tetejét, majd letakarva mehet a hűtőszekrénybe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

Hogy miért Hóvirág? Drága jó Édesanyámtól van ez a nagyon-nagyon régi, családi recept, s Ő, gyerekkorunkban még az akkoriban kapható, Hóvirág nevű kétszersültből készítette. Innen ragadt rá. :-) De minden édesség receptünk közül ez a kedvencem! Nagyon gyorsan elkészül, látványos, és elképesztően finom. Nálunk magasan veri a fagylaltot is. :-) Próbáljátok ki! Az év bármely szakában elkészíthető (lekvárral is), de nálunk nyáron van legnagyobb keletje - a hőségben aranyat ér. Igazi kellemes, könnyű, hűsítő, nyári édesség. De VIGYÁZAT!! Nem árt még az elkészítés napján elfogyasztani, mert másnap (bár az íze még akkor is kitűnő, de) a megjelenése már... Hmmm, nem épp dekoratív.

További receptek

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Nosalty

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...