Folyami rák

Leírás

A folyami rák egész Európában megtalálható, folyókban, patakokban és tavakban él. A 15cm hosszú és 12-15dkg súlyú, zöldes-barna színű állat éjjel vadászik lárvákra, férgekre és csigákra. A kis folyamokban tenyésző példányok húsa a legízletesebb. A folyami rák húsa rendkívül ízletes és egészséges, az élősúly kb. 30%-a hasznosítható, fogyasztható rákhúsként. Folyami rákhúst leginkább tisztított, előfőzött állapotban szerezhetjük be.

Folyami rák
77
Kalória
16g
Fehérje
-
Szénhidrát
1g
Zsír
82.2g
Víz
114g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Folyami rák

fehérjetartalom

15.97 g

zsírtartalom

114000.626 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

82.24 g

gramm folyami rák?

Top ásványi anyagok

Foszfor

256 mg

Nátrium

58 mg

Kalcium

27 mg

Magnézium

27 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.108 g

Kolin

80.9 mg

E vitamin

2.85 mg

Niacin - B3 vitamin

2.208 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.97 g

Zsír

telített zsírsav

0.159 g

egyszeresen telített zsírsav

0.174 g

többszörösen telített zsírsav

0.293 g

koleszterin

114 g

ásványi anyagok

Kalcium

27 mg

Vas

0.84 mg

Magnézium

27 mg

Foszfor

256 mg

Nátrium

58 mg

Cink

1.3 mg

Réz

0.419 mg

Mangán

0.226 mg

Szelén

31.6 µg

szénhidrát

víz

82.24 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.032 mg

Niacin - B3 vitamin

2.208 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.546 mg

Folát

37 µg

Kolin

80.9 mg

Retinol

16 µg

E vitamin

2.85 mg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

2 µg

A vitamin

16 µg

C vitamin

1.2 mg

B6 vitamin

0.108 g

15 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...