r
Nosalty Logó

Papajás-avokádós saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Papajás-avokádós saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    2357 micro
  • Likopin
    7084 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 559 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    538 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    3479 micro
  • β-crypt
    4713 micro
  • Likopin
    14167 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 1116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    704 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a rák fagyasztott, akkor kiengedjük. Papírtörlővel felitatjuk róla a vizet. Egy sepenyőben olajat forrósítunk, és a rákokat gyorsan megpirítjuk mindkét oldalukon. Nagyon rövid ideig, kb. 50 mp oldalanként, amikor éppen elkezdenek "összekunkorodni".
  2. A papaját meghámozzuk, kettévágjuk, kikaparjuk a fekete magjait, és kockára vágjuk.
  3. Az avokádót négybe vágjuk, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk. Apróra vágjuka hagymát is, majdmindezt egy salátástálban összekeverjük.
  4. Egy pici tálkában az olívaolajat, a citrom lereszelt héját és a levét habverővel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a salátával. Az apróra vágott korianderlevéllel megszórjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8784
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Ajánló

Papaja helyett illatos sárgadinnyével is finom lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Papajás-avokádós saláta
Boribon 21 recept

Itt a nyár!! Ezért mostanában hétvégente könnyed salátákat szoktam készíteni ebédre. Ez a sali csodás színeivel és frissítő ízével igazi trópusi hangulatot varázsol!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...