Tonhalgolyók garnélás pirítóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
38g tonhal54 kcal
-
33g ricotta49 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g folyami rák19 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
100g salátakeverék13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
815
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
150g tonhal216 kcal
-
130g ricotta195 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g folyami rák77 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
10g kapribogyó2 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
400g salátakeverék52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3258
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
11.5g tonhal17 kcal
-
10g ricotta15 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
7.7g folyami rák6 kcal
-
3.4g petrezselyem1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.1g citromlé1 kcal
-
0.8g kapribogyó0 kcal
-
6.5g olívaolaj58 kcal
-
0 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
7.7g zsemlemorzsa30 kcal
-
30.6g salátakeverék4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g napraforgó olaj58 kcal
Összesen
251
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 958 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 202.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 693 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 305 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 475 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2608 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1911 micro
Összesen
815
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 88.5 g
Zsír
-
Összesen 284 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3832 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1293 mg
-
Nátrium 1354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 810.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2770 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 393 micro
-
K vitamin: 1221 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 1899 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10432 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7645 micro
Összesen
3258
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 799 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
-
130 g ricotta
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 teáskanál kapribogyó
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
100 g vaj
-
100 g zsemlemorzsa
-
40 dkg salátakeverék (saját készítésű saláta mix: tetszőleges salátákból, én lollo rosso, madársaláta keveréket használtam)
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Először a zöldségeket készítsük elő: a petrezselymet vágjuk finomra, a kapribogyót késsel zúzzuk össze, vagy vágjuk durvára, a fokhagymát zúzzuk össze, a citrom levét nyomjuk egy pohárba, lehetőleg mag nélkül.
- A tonhalat tegyük keverőedénybe (az olajat öntsük le róla előtte), adjuk hozzá a ricottát, fél citrom levét, zúzott kapribogyót, sót és törött borsot, az egész tojást, a finomra vágott petrezselyem felét, majd keverjük ki homogén állagú masszává. Ha kész, tegyünk egy próbát, kezünkkel formáljunk belőle kisebb golyót. Ha túlságosan lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
- Ha elértük a kívánt állagot, formáljunk kis golyókat, és forgassuk bele zsemlemorzsába őket. Sütésig tegyük félre.
- A saláta mixünket tegyük egy keverőtálba, kézzel tépkedjük durván apróra, vagy tetszés szerinti méretre. Sózzuk és borsozzuk, jól forgassuk össze.
- Az öntethez dijoni mustárt, a fél citrom levét, sót és törött borsot (itt mindig frissen őrölt borsról van szó) keverjünk össze szűretlen olívaolajjal, használatig tegyük félre.
- Croutonokat készítünk tetszés szerinti kenyérből, vagy zsemléből. A kívánt forma eléréséhez használhatunk pogácsa, vagy egyéb formájú sütemény szaggatót is. Ezekből mindig annyi darabra lesz szükség, ahány adagot készítünk (jelen esetben 4 db).
- Állítsuk össze az ételünket: egy serpenyőben hevítsük fel a vajat (kevés olajat hozzáadva), majd kezdjük el sütni a rákot benne. Egy másik edényben eközben kezdjük el kisütni a tonhalgolyókat. Akkor van kész, ha szép pirosra sült. Ha rákok pirosra sültek, adjuk hozzá a maradék petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Egy percig még süssük együtt, majd vegyük le a tűzről.
- A croutonokat pirítsuk meg (sütőben, vagy kenyérpirítóban).
- Tálaláskor a salátamixet forgassuk össze az öntettel (előtte az öntetet jól keverjük össze), majd szedjük adagonként tányérra. Tegyük rá a még meleg croutont, a croutonra szedjünk a rákból, a vajas szósszal együtt, mellé pedig helyezzük el a tonhalgolyókat. Díszíthejük még szelet, vagy darab citrommal is, hátha valakinek még szükséges egy kis savanykás íz.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4102
- Feltöltés dátuma: 2011. november 05.
Ajánló
Bármikor fogyasztható, a szükséges összetevők egész évben rendelkezésre állnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Egy autentikus olasz receptet (polpettine di tonno, azaz tonhalgolyó) kicsit kiegészítettem néhány összetevővel, így született meg ez a nagyszerű előétel. Ha nem vagyunk nagyétkűek, akár könnyű vacsorának is megteszi.