Avokádós pikáns ráksaláta
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
400g jégsaláta53 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
250g folyami rák193 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
18g fekete olajbogyó21 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
400g jégsaláta53 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
250g folyami rák193 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
18g fekete olajbogyó21 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
21.3g jégsaláta3 kcal
-
10.1g avokádó12 kcal
-
13.3g folyami rák10 kcal
-
31.9g paradicsom6 kcal
-
1 kcal
-
21.3g kígyóuborka3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g chili0 kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2042.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1030 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1627.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 698 micro
-
β-karotin 4150 micro
-
β-crypt 140 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 2353 micro
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2042.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1030 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1627.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 698 micro
-
β-karotin 4150 micro
-
β-crypt 140 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 2353 micro
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 820 micro
-
Lut-zea 125 micro
Hozzávalók
-
1 közepes db avokádó
-
250 g folyami rák
-
6 db paradicsom
-
6 db fekete olajbogyó
-
1 közepes db kígyóuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
1 kk citromlé
-
1 ek vaj
-
1 db chili
Elkészítés
- A salátát megmossuk, torzsáját levágjuk, 4-5 levelet apró darabokra tépkedünk, majd egy mélyebb tálba helyezzük.
- Az avokádót hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd újra félbevágjuk hosszában, így könnyen meg tudjuk hámozni.
- A meghámozott avokádót felkockázzuk, majd a fekete olivabogyóval, a félbevágott fürtös paradicsommal együtt a salátára tesszük, megborsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és citromlével, majd óvatosan összeforgatjuk az egészet.
- A rákokat megszabadítjuk a felesleges ehetetlen részektől, majd felhevített vajba dobjuk. Kb. 5 percig pároljuk, közben megszórjuk az apróra vágott chilipaprikával (módjával :) ). Aki nem szereti pikánsan, az kihagyhatja a chilit, helyette kis citromlével, apróra vágott petrezselyemlevéllel ízesítheti a rákocskáit. :)
- A salátát kisebb tálra helyezzük, a kész rákokat melegen a levével együtt ráöntjük.
- Tetszés szerint díszítjük. :)
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10568
- Feltöltés dátuma: 2012. január 05.
Ajánló
Hideg előételnek, köretnek de vacsorának is kiváló! Nem beszélve az avokádó jótékony hatásairól. A gyümölcshús nem csak finom, de hasznos is, értékes olajokban és ásványi anyagokban bővelkedő. Fogyasztása elengedhetetlen. Többszörösen telített zsírsavak, B1, B2 és E vitaminok kifogyhatatlan forrása. Vagyis egyszerre segít az emésztési zavarokon, serkenti a szív és érrendszer működését. Emellett lassítja az öregedést. Maszkot keverve belőle puhává és simává varázsolja a bőrt. Ezek miatt javasolják, hogy már kicsi kortól fogyasszuk egész életünk során. Emellett az a hír járja, hogy kiváló afrodiziákum az avokádó. A gyümölcs feléleszti a nemi vágyakat és javítja a szexuális állóképességet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Ez a saláta kiváló, ha idő hiányában szeretnél elkápráztatni valakit valami különlegessel. Szerintem megállja a helyét önálló fogásként is. Mi legtöbbször köretként fogyasztjuk halételekhez :))) Tipp: Ha egy főre készíted a salátát, és nem használod fel az egész avokádót légy óvatos, mert hamar bebarnul a gyümölcs. Citromos lében tárolva megőrzi színét. :)