r
Nosalty Logó

Avokádós pikáns ráksaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Avokádós pikáns ráksaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

829
Kalória
54.2g
Fehérje
61.9g
Szénhidrátok
46.5g
Zsír
1627.1g
Víz
315.1g
Koleszterin
23.4g
Rost
30.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1627.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    698 micro
  • β-karotin
    4150 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2353 micro
Összesen 829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1627.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    698 micro
  • β-karotin
    4150 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2353 micro
Összesen 829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    820 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A salátát megmossuk, torzsáját levágjuk, 4-5 levelet apró darabokra tépkedünk, majd egy mélyebb tálba helyezzük.
  2. Az avokádót hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd újra félbevágjuk hosszában, így könnyen meg tudjuk hámozni.
  3. A meghámozott avokádót felkockázzuk, majd a fekete olivabogyóval, a félbevágott fürtös paradicsommal együtt a salátára tesszük, megborsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és citromlével, majd óvatosan összeforgatjuk az egészet.
  4. A rákokat megszabadítjuk a felesleges ehetetlen részektől, majd felhevített vajba dobjuk. Kb. 5 percig pároljuk, közben megszórjuk az apróra vágott chilipaprikával (módjával :) ). Aki nem szereti pikánsan, az kihagyhatja a chilit, helyette kis citromlével, apróra vágott petrezselyemlevéllel ízesítheti a rákocskáit. :)
  5. A salátát kisebb tálra helyezzük, a kész rákokat melegen a levével együtt ráöntjük.
  6. Tetszés szerint díszítjük. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ez a saláta kiváló, ha idő hiányában szeretnél elkápráztatni valakit valami különlegessel. Szerintem megállja a helyét önálló fogásként is. Mi legtöbbször köretként fogyasztjuk halételekhez :)))  Tipp: Ha egy főre készíted a salátát, és nem használod fel az egész avokádót légy óvatos, mert hamar bebarnul a gyümölcs. Citromos lében tárolva megőrzi színét. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!