Ezt főzheted – 30 színpompás fogás júniusra, a ti receptjeitekből

Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben!

A Nosalty Közösség a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért mostantól, „Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriára kitérő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat. Mentsétek le, és készítsétek el a kedvenceiteket, az eredményt pedig ne felejtsétek el megosztani a Nosalty #HÁZIMENZA Facebook-csoportjában, ahol továbbra is gyors és költséghatékony receptekkel, hasznos tippekkel, valamint kreatív ötletekkel találkozhattok.

Jöjjenek a júniusi kedvenceink!

  1. 1.

    Hagyományos töltött paprika

    Mégis ki ne szeretné a töltött paprikát? Próbáljátok ki NapsütötteVidékünkön verzióját.

  2. 2.

    Cseresznyés pite Gizi konyhájából

    Érkezik a cseresznyeszezon, szóval készítsünk belőle egy mennyei pitét Gizi receptje alapján.

  3. 3.

    Ropogós kovászos uborka

    A melegebb napoknak köszönhetően a kovászos uborka is elkészülhet. Már csak türelemre van hozzá szükség, illetve Dávid szakácsunk receptjére.

  4. 4.

    Sóskafőzelék tükörtojással

    Ha Gréti receptje alapján készíted el a sóskafőzeléket, akkor biztosan a gyerekek sem mondanak rá nemet.

  5. 5.

    Kéksajtos babsaláta

    A kicsit könnyedebb fogásokat kedveled nyáron? Akkor próbáld k Dacota könnyed, mégis nagyon laktató babsalátáját.

  6. 6.

    Fehércsokis sajttorta bodzával

    Egy jó sajttortának nehéz ellenállni, pláne ha egy kis bodzával bolondítjuk meg, mint Petra.

  7. 7.

    Cukkinikrémleves pak choival

    Katharosz egy finom zamatos krémlevest készített, ami kitűnő választás lehet egy nehezebb főfogás előtt.

  8. 8.

    Egyszerű lángos

    Takács Kriszti nem viccel, elkészítette nektek a legegyszerűbb lángost, mely kenterbe veri a strandost.

  9. 9.

    Joghurtos-citromos túrótorta Judit konyhájából

    Judit69 egy könnyed, mégis mesésen mutatós citromos tortával készül a nyárra, melytől biztosan felfrissülsz.

  10. 10.

    Elállós bodzaszörp

    A bodza elvirágzik, ezért az utolsó virágokból készítsétek a kedvenceteket, bebe74 konyhájából.

  11. 11.

    Nyári zöld gazpacho

    Csutak Enikő elhozza a mi konyhánkba is a nyarat ezzel a hűsítő levessel.

  12. 12.

    Epres-túrós fonott

    Ez a finomság, melyet Happygirlkitchen álmodott meg, akár a strandra is jó elemózsia lehet.

  13. 13.

    Fordított spárgás-sonkás mini tartok

    Gerzsenyi Flóra készített egy finom spárgás fogást levelestésztával, mely egyébként szuper vendégváró.

  14. 14.

    Görög joghurtos torta

    Zúza könnyed, frissítő és nem túl édes desszertet álmodott meg, melyet nagyon hamar el lehet készíteni.

  15. 15.

    Zöldfűszeres palacsintareggeli

    Gombagasztro szakácsunk megtalálta a nyár eleji legjobb reggelit, mely szuper tápláló, és még finom is.

  16. 16.

    Epermisu

    Még kapható eper, mellyel Edit ezúttal egy isteni tiramisut dobott fel.

  17. 17.

    Nyári tésztasaláta Laurától

    Laura36 idényzöldségekből készült finom friss, színes vitaminbombát dobott össze, mellyel biztosan jól laksz.

  18. 18.

    Sült hekk Kornéltól

    Az egyik kedvenc strandos kajánk a hekk, melyet otthon is megsüthetünk. Ezúttal Kornél segít ebben.

  19. 19.

    Ribizlis gyümölcstorta asztaloszsu konyhájából

    Ha a kicsit fanyarabb ízeket szereted, akkor próbáld ki asztaloszsu ribizlis finomságát.

  20. 20.

    Citromos-joghurtos gríztorta

    Ezt a fantasztikus, és kissé fanyar édességet Petrának köszönhetjük.

  21. 21.

    Bögrés-kefires ribizlis süti

    Ki ne szeretné a bögrés süteményeket? Ezúttal mi azt javasoljuk, próbáld ki Vicikó sütijét.

  22. 22.

    Avokádókrémes kenyér

    Ezzel a fantasztikus szendviccsel olyan, mintha Görögországban nyaralnánk. Mavrodaphne alkotását gyorsan elkészíthetjük.

  23. 23.

    Citromos-túrós szelet

    A citrom és a túró remek barátok, jól tudja ezt Ana's Kitchen is, aki egy igazi nyári finomságot készített belőlük.

  24. 24.

    Rántott kovászos uborka

    Ha kész az első adag kovászos uborka, akkor próbáljuk ki Tamás merész húzását, és rántsuk ki.

  25. 25.

    Tejfölös uborkasaláta

    Harmathy Ildikó elhozta nekünk a tökéletes tejfölös uborkasaláta receptjét, mely minden főfogás mellett megállja a helyét.

  26. 26.

    Nutellás fagyi Flóra konyhájából

    Ha nyár, akkor fagyi! Készítsünk ezúttal otthon egy mennyei hideg élvezetet, Flóra receptje segít, hogy tökéletes legyen.

  27. 27.

    Paradicsomos-rukkolás spagetti

    Glaser tésztaételét hidegen és melegen is fogyaszthatod.

  28. 28.

    Cseresznyés kuglóf Iluska konyhájából

    Jöhet egy igazi nyári kuglófrecept Iluska konyhájából?

  29. 29.

    Zamatos szedres piskóta

    Lizinka_ a kertjében érő hatalmas, zamatos fekete szedrekből készítette el ezt a hétvégi süteményt, melyben jól harmonizált a szeder a vajas piskótával.

  30. 30.

    Sajtos cukkinigolyók

    Nagyon laktató, fogyasztható magában vagy egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatós társaságában. Andi80_ golyócskái garantáltan téged is elcsábítanak.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...