r
Nosalty Logó

Fordított spárgás-sonkás mini tartok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Fordított spárgás-sonkás mini tartok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2955 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2259.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9038.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    6334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2923 micro
Összesen 2955 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 203 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire csepegtetünk 8 evőkanálnyi kis halmot a mézből. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Minden egyes mézhalom tetejére teszünk (vastagságtól függően) 4-5 szál, ujjnyi hosszú spárgasípot. Ezekre jöhet 1-1 darab gouda téglalapocska, majd 1-1 szelet feltekert serrano.
  4. A tetejükre helyezzük a kis téglalap alakúra vágott nyers leveles tésztát, és óvatosan lenyomkodjuk az oldalait villával, hogy az összes hozzávaló benn maradjon.
  5. Egy kis tálban kikeverjük a tojássárgáját, és a leveles tésztalapok tetejét lekenjük alaposan.
  6. Egy villával pár helyen megszurkáljuk a tészta tetejét, majd mehet a sütőbe 15-20 percre, amíg aranybarnák nem lesznek.
  7. Kivesszük a sütőből, és frissen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1490
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fordított spárgás-sonkás mini tartok
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Mi sem tudtunk ellenállni ezeknek az egyszerű, leveles tésztás tartoknak, amelyek a TikTokon most épp nagyon pörögnek, ezért úgy döntöttünk, elkészítjük a magunk verzióját. Ez a recept leegyszerűsíti a tarte tatin koncepcióját, ami egy fejjel lefelé fordított mini pite, amiben karamellizálják a hozzávalókat, majd tésztával fedik le, és megsütik. Mi most csodás tavaszi alapanyagokat használtunk: spárgát, serrano sonkát és gouda sajtot, de természetesen édes verzió is jöhet (eperrel, almával stb). Nagyon egyszerűen és szórakoztatóan elkészíthető, szóval legyetek kreatívak és bátrak a feltétekkel, nincs olyan, hogy rossz választás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...