r
Nosalty Logó

Ribizlis gyümölcstorta asztaloszsu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
asztaloszsu
Ribizlis gyümölcstorta asztaloszsu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 1291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, egy gyümölcstorta formát kikenünk margarinnal és kilisztezünk.
  2. A tojást a cukorral és az olajjal habosra verjük, majd belekavarjuk a száraz alapanyagokat
  3. Beleöntjük a masszát a formába és 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
  4. A pudingot megfőzzük, és mikor egy kicsit hűlt az alapra kenjük.
  5. Ízlés szerinti mennyiségben ráhalmozzuk a leszemezett ribizlit, majd szépen eloszlatjuk rajta a zselatint.
  6. Mivel mind a krém, mind a zselatin hamar megszilárdul, 5perc múlva tálalható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8253
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Ajánló

Bárkinek szívesen ajánlom, aki szereti a könnyed, nem túl édes süteményeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis gyümölcstorta asztaloszsu konyhájából
asztaloszsu 1 recept

Az alaptészta receptjéért köszönet Juccinak, az ő ötletét továbbgondolva jött létre ez a sütemény. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...