Tejfölös uborkasaláta
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 786.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 717.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 315 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
-
2 dl tejföl
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek vörösborecet
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Az uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk.
- A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk.
- Az uborkát kinyomkodjuk és egy tálba tesszük.
- Ráöntjük a fokhagymás, ecetes tejfölt, majd összekeverjük.
- Megszórjuk pirospaprikával és borsot darálunk rá.
- Fél óra alatt összeérik.
- Receptkönyvben: 869
- Tegnapi nézettség: 79
- 7 napos nézettség: 767
- Össznézettség: 692324
- Feltöltés dátuma: 2009. január 20.
Ajánló
Rakott krumpli, lacikrumpli, egybensült sertéscomb, brassói aprópecsenye, marhalábszár pörkölt, egészben sült disznócomb, tepsis csirkeragu.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Történt egyszer, hogy barátaimmal autóztunk Kapolcsról a Francia Intézet felé, ahol Balaton-felvidéki borokhoz környékbeli művészek által készített címkékből nyílt éppen kiállítás. Ételekről, italokról beszélgettünk az úton, valami saláta került szóba, nem tudom már melyik, a lényeg, hogy a társalgás kezdett makacs bizonygatássá fajulni: én ettem már így is - én ettem már úgy is. És van, aki cukros ecetes vízzel készíti a salátát! - emelkedett a dolgok fölébe Horst. A vita le volt zárva, röhögtünk. Németül pontosan úgy hangzott: Und gibt es auch ..... vagyis: "Van, hogy úgy kapod..." A megjegyzés arra utalt, amikor az étlapról tejfölös uborkasalátát rendelsz és cukros ecetes vízzel leöntött hámozatlan, nyers uborka érkezik, a tetején egy pötty tejföllel. Ehhez nincs semmi további hozzátenni való. Nagy levegőt veszel, lesütöd a szemed, és legközelebb, amikor vacsorára jönnek hozzád a német haverok próbálod elfeledtetni. Horst szerencsére akkor már tudta, hogy nem ebből kell a magyar gasztronómiát megítélni. A 'sima' uborka salátát (például Muci is) cukor nélkül készítjük ma már, ízesítve mindenképpen. Én vizet sem adok hozzá, helyette kevés olajat.