r
Nosalty Logó

Fehércsokis sajttorta bodzával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Fehércsokis sajttorta bodzával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a sajtkrémhez

Összesen 587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a sajtkrémhez

Összesen 7062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a sajtkrémhez

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    489.1 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4126 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.1 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1819 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 7062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 361 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a sajtkrémhez

Elkészítés

hozzávalók a kekszes alaphoz

  1. A kekszet kisebb darabokra törjük, és a pirított mandulapehellyel együtt késes aprítóba tesszük. Megszórjuk egy csipet sóval, és morzsásra aprítjuk.
  2. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és összekeverjük, majd az egészet egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük.
  3. Egy pohár aljával egyenletesen, egy rétegben szétnyomkodjuk, és 175°C-os sütőben 10 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

hozzávalók a sajtkrémhez

  1. A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk.
  2. A fehér csokoládét és a habtejszínt vízgőz felett összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a bodzaszörpöt.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a krémsajtot, a tojásokat és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a csokoládés mixet, majd két adagban a szárazanyagokat. Teljesen simára keverjük.
  4. A tortaforma alját körben betekerjük alufóliával (hogy ha esetleg kifolyna egy kis krém, ne égjen le), és egy tepsire rakjuk. A megsütött alapra öntjük a krémsajtos keveréket, és 150°C-on nagyjából 70 percet sütjük.
  5. Amikor letelt a sütési idő, még ne vegyük ki a sütőből. Kapcsoljuk ki, és hagyjuk bent a tortát még 10 percet, majd további 10 percig úgy, hogy résnyire kinyitjuk az ajtaját. Ezután vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  6. Éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fogyasztás előtt egy negyed órával vegyük elő, hogy könnyebben lehessen vágni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 75084
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehércsokis sajttorta bodzával
Rosanics Petra 360 recept

Egy csodálatosan krémes, nagyon selymes, fehércsokoládés sajttortát hoztunk nektek, egy kevés bodzával megspékelve. Próbáljátok ki Ti is! 

Hozzávalók

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...