Fehércsokis sajttorta bodzával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
hozzávalók a kekszes alaphoz
-
15g digestive keksz71 kcal
-
37 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
hozzávalók a sajtkrémhez
-
8g finomliszt30 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
21g fehér csokoládé112 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
13g szörp38 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
Összesen
587
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
hozzávalók a kekszes alaphoz
-
175g digestive keksz858 kcal
-
75g mandulapehely443 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
hozzávalók a sajtkrémhez
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
250g fehér csokoládé1348 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
150g szörp455 kcal
-
600g krémsajt1500 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
7062
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
hozzávalók a kekszes alaphoz
-
8.9g digestive keksz44 kcal
-
3.8g mandulapehely23 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
hozzávalók a sajtkrémhez
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
12.7g fehér csokoládé69 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
7.6g szörp23 kcal
-
30.5g krémsajt76 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
Összesen
361
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
587
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.4 g
Zsír
-
Összesen 489.1 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4126 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 999 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1456 mg
-
Nátrium 1256 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.1 g
-
Cukor 356 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 317.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1849 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 778 mg
-
Retinol - A vitamin: 1819 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 968 micro
Összesen
7062
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
361
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a kekszes alaphoz
-
175 g digestive keksz
-
75 g mandulapehely
-
1 csipet só
-
120 g vaj
hozzávalók a sajtkrémhez
-
10 dkg finomliszt
-
6 dkg porcukor
-
25 dkg fehér csokoládé
-
2.5 dl habtejszín
-
1.5 dl szörp
-
60 dkg krémsajt
-
3 db tojás
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
hozzávalók a kekszes alaphoz
- A kekszet kisebb darabokra törjük, és a pirított mandulapehellyel együtt késes aprítóba tesszük. Megszórjuk egy csipet sóval, és morzsásra aprítjuk.
- Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és összekeverjük, majd az egészet egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük.
- Egy pohár aljával egyenletesen, egy rétegben szétnyomkodjuk, és 175°C-os sütőben 10 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
hozzávalók a sajtkrémhez
- A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk.
- A fehér csokoládét és a habtejszínt vízgőz felett összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a bodzaszörpöt.
- Egy nagy tálban összekeverjük a krémsajtot, a tojásokat és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a csokoládés mixet, majd két adagban a szárazanyagokat. Teljesen simára keverjük.
- A tortaforma alját körben betekerjük alufóliával (hogy ha esetleg kifolyna egy kis krém, ne égjen le), és egy tepsire rakjuk. A megsütött alapra öntjük a krémsajtos keveréket, és 150°C-on nagyjából 70 percet sütjük.
- Amikor letelt a sütési idő, még ne vegyük ki a sütőből. Kapcsoljuk ki, és hagyjuk bent a tortát még 10 percet, majd további 10 percig úgy, hogy résnyire kinyitjuk az ajtaját. Ezután vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fogyasztás előtt egy negyed órával vegyük elő, hogy könnyebben lehessen vágni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 282
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 75084
- Feltöltés dátuma: 2018. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
360 recept
Egy csodálatosan krémes, nagyon selymes, fehércsokoládés sajttortát hoztunk nektek, egy kevés bodzával megspékelve. Próbáljátok ki Ti is!