Epermisu
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A babapiskótához
-
50g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
47g babapiskóta175 kcal
-
50g eper15 kcal
-
4 kcal
A krémhez
-
50g mascarpone202 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
83g eper25 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A babapiskótához
-
300g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
280g babapiskóta1053 kcal
-
300g eper90 kcal
-
23 kcal
A krémhez
-
300g mascarpone1212 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
500g eper150 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A babapiskótához
-
13.6g víz0 kcal
-
4.5g cukor18 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
12.7g babapiskóta48 kcal
-
13.6g eper4 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
13.6g mascarpone55 kcal
-
9.1g habtejszín27 kcal
-
22.7g eper7 kcal
-
9.1g fehér csokoládé49 kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 187.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.7 g
Zsír
-
Összesen 261.1 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2110.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.4 g
-
Cukor 370 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1123.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 460 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 566 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
A babapiskótához
-
3 dl víz
-
10 dkg cukor
-
40 db babapiskóta
-
30 dkg eper
A krémhez
-
30 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
50 dkg eper
-
20 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A babapiskótához
- Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.
- Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.
- A krémhez az epret memossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.
- A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.
- A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral
- 1 éjszakán át hűtőben tároljuk.
- Tepsi mérete: 30x40x5
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 801
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 136890
- Feltöltés dátuma: 2010. április 27.
Ajánló
Eper és nyárfüggőknek, sok szeretettel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Amennyire vissza tudok emlékezni, egészen kicsi koromtól kezdve szerettem a konyhában ólálkodi. Sokáig bőven elég volt azonban, ha adogatom a hozzávalókat, és anyukámat vagy a nagymamikat lesem, ahogy a nyersanyagból valami fenségeset készítenek - úgy gondolom, hogy a néhány rántotta és tejbegríz, amit akkoriban alkottam, nem nagyon számít bele konyhai pályafutásomba. Arra viszont pontosan emlékszem, hogy 16 éves voltam, mikor Stahl Judit Enni jó! című szakácskönyve először a kezembe került, és a fenti recept teljesen lenyűgözött. 2002 nyár eleje volt, iskola vége, nyaralás még nem indult, az epret úgy dobták utánad a piacon...szóval mondhatnám, hogy e recept láttán először éreztem az, hogy a konyha engem szólít...