r
Nosalty Logó

Epermisu

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Epermisu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A babapiskótához

A krémhez

764
Kalória
11.1g
Fehérje
84.2g
Szénhidrátok
43.5g
Zsír
187.2g
Víz
44g
Koleszterin
4.3g
Rost
61.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A babapiskótához

A krémhez

Összesen 764 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A babapiskótához

A krémhez

Összesen 4583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A babapiskótához

A krémhez

Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    187.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 764 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2110.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.4 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 4583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A babapiskótához

  1. Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.
  2. Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.
  3. A krémhez az epret memossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.
  4. A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.
  5. A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral
  6. 1 éjszakán át hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 30x40x5

Amennyire vissza tudok emlékezni, egészen kicsi koromtól kezdve szerettem a  konyhában ólálkodi. Sokáig bőven elég volt azonban, ha adogatom a hozzávalókat, és anyukámat vagy a nagymamikat lesem, ahogy a nyersanyagból valami fenségeset készítenek - úgy gondolom, hogy a néhány rántotta és tejbegríz, amit akkoriban alkottam, nem nagyon számít bele konyhai pályafutásomba. Arra viszont pontosan emlékszem, hogy 16 éves voltam, mikor Stahl Judit Enni jó! című szakácskönyve  először a kezembe került, és a fenti recept teljesen lenyűgözött. 2002 nyár eleje volt, iskola vége, nyaralás még nem indult, az epret úgy dobták utánad a piacon...szóval mondhatnám, hogy e recept láttán először éreztem az, hogy a konyha engem szólít...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!