Ezt főzheted – 30 fantasztikus fogás áprilisra, amit főzzetek-süssetek

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most április, igazi tavaszias finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

A Nosalty Közösség a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért "Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriára kitérő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat. Mentsétek le, és készítsétek el a kedvenceiteket!

Jöjjenek az áprilisi kedvenceink:

  1. 1.

    Ananászos répatorta

    Gizi répatortája annyira gyönyörű, hogy nem maradhat ki az áprilisi menüsorból, ráadásul ananásszal bolondította meg!

  2. 2.

    Tárkonyos salátaleves

    Gréti levesét imádják a gyerekek. Pillanatok alatt készen van, és tényleg olyan finom, hogy ők is megkedvelték.

  3. 3.

    Nyuszibriós

    Készíts te is kalácsnyuszikákat a locsolóknak Happygirlkitchen receptje szerint. Az eredmény: boldogság és puhaság!

  4. 4.

    Pazi Sarmasi (töltött mángold)

    A pazi jelentése mángold, a sarma pedig egy általános kifejezés a Közel-Kelettől egészen a balkáni országokig mindenre, ami töltött. Napsütöttevidékünkön receptje.

  5. 5.

    Epres sajttorta brownie-alappal

    Ne essetek abba a hibába, hogy nem készítitek el Lakos Benedek epres sajttortáját! Mesésen finom!

  6. 6.

    Medvehagymás-krémsajtos melegszendvics

    Boldog Kukta nem semmi melegszendvicset készített nektek! A tavasz ízei egy kenyérkén.

  7. 7.

    Tejszínes fonott kalács

    Katharosz tudja, mire van szükségetek húsvétkor: egy foszlós, csodásan fénylő kalácsra.

  8. 8.

    Omlett sóskával (Omlett 2.)

    A reggelik sem maradhatnak ki, ez a sóskás változat a gyerekeknek is könnyen csúszik majd.

  9. 9.

    Zöldfűszeres karalábéleves

    Sárika konyhájából egy tavaszias karalábéleves érkezik előételnek. Magában rejti a zöldellő természet minden frissességét!

  10. 10.

    Sütés nélküli fehércsokis torta

    Takács Kriszti sütés nélküli csodatortájából elég egy szelet, és megőrültök az édes ízek birodalmában.

  11. 11.

    Medvehagymás falafel

    Flóra falafelje a vegák álma! A szezon sztárját természetesen ebből sem hagyhattuk ki!

  12. 12.

    Csirkemell fokhagymás-tejfölös panírban

    Egy könnyed, mégis laktató főétel is dukál a családnak, Salamon Csilla konyhájából.

  13. 13.

    Aszalt áfonyás sárgatúró

    Simon Gábor elkészítette az alfa sárgatúrót, amit ráadásul áfonyával bolondított!

  14. 14.

    Sóska torta

    Tortát sóskából? Igen! Ezt a különleges ízvilágot érdemes lenne J. Istvántól elkészítenetek!

  15. 15.

    Snidlinges pogácsa

    Lizinka_: "Az erdőben szedett medvehagyma elfogyott. Ezért leszaladtam a kertbe, és egy nagy csokor snidlinget  szedtem a készülő pogácsába. Tökéletesre sikerült."

  16. 16.

    Kekszszalámi aszalt áfonyával

    Ki ne szeretné a kekszszalámit? Mindig jó döntés, ha kicsiknek, nagyoknak szeretnénk valami finomat készíteni.

  17. 17.

    Ünnepi hidegtál

    Galave minden jót összekészített erre a hidegtálra, hogy minden családtagnak és vendégnek jusson valami sós finomság.

  18. 18.

    Tejfölös uborkasaláta

    Harmathy Ildikó egyszerű, de nagyszerű, igazi klasszikus uborkasalátát készített, hogy nektek ne kelljen már a tökéletes salátát keresnetek!

  19. 19.

    Brokkolis sertéskaraj Dubarry módra

    Tomatotree főétele igazi jolly joker, ami másnap is szuper, kiadós és laktató, kell ennél több?

  20. 20.

    Kamu Raffaello torta (kókusz nélkül)

    Szakál Benjámin tortájátől megőrültök, a szó legjobb értelmében! A kókusszal nem kell vesződni, lessétek meg, mi kerül a helyére!

  21. 21.

    Frankfurti leves Iluskától

    Mit imádtok annyira még, mint a frankfurti levest? Iluska változatáért is garantáltan rajongani fogtok!

  22. 22.

    A mi kuszkuszsalátánk

    Tökéletes az a variáció is, ha grillezett zöldségeket adunk a kuszkuszhoz, vagy pl. csicseriborsót és szárított paradicsomot. Foodwhatwelove receptje.

  23. 23.

    Pastiera napoletana

    Nábelek Zsófi csodálatos desszertkölteménye, a pastiera napoletana egy dél-olasz húsvéti sütemény, ami kicsit messzebb van az általunk is megszokott húsvéti édességektől, tekintve, hogy ez nem egy kalácsféle.

  24. 24.

    Thai mogyoróvajas sült csirkecomb

    Baroness konyhájának különleges főétele a mogyoróvajtól édeskés, a thai fűszerektől izgalmas!

  25. 25.

    Gombás hústorta

    Vártátok már Gombagasztro receptjét áprilisra is, igaz? A tésztával sem kell bajlódni, hiszem sima leveles tésztát használunk, így nagyon gyorsan elkészül. 

  26. 26.

    Tiramisu tojásmentes krémmel 4.

    Receptműves tiramisujával egyetlen probléma van, nem lehet leállni vele! Ráadásul tojásmentesen készül!

  27. 27.

    Lazac újhagymás-tejszínes mártással

    Halrajongóknak kötelező Glaser szaftos, tökéletesen készített, újhagymától zöldellő lazaca.

  28. 28.

    Fokhagymakrémleves Picipiros konyhájából

    Egyszerű leves, melyet crutonnal, de sült baconnel is szürcsölhettek. Picipiros főzte!

  29. 29.

    Zabpelyhes répás kocka

    Judit69 répakockája azért is telitalálat, mert az év bármely időszakában sülhet, nem kell vele a húsvétra várnotok.

  30. 30.

    Jennifer Aniston kedvenc salátája

    Gondoljunk a nyári álomalakra is, Hankusz Sára elhozta nektek a híres színésznő bomba salátájának receptjét is.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...