Sóska torta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
J. István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
377
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2644
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
127
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1295.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
377
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.2 g
Zsír
-
Összesen 141.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 1284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9066.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 4159 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 1067 mg
-
Foszfor 2657 mg
-
Nátrium 970 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 603.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 1021 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1706 micro
Összesen
2644
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
2 ek tejföl
-
8 dl tej
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
2 db tojás
-
1 ek vanília kivonat
Elkészítés
- Az 5 tojást habosra keverjük, majd beletesszük a tejfölt és a 2 ek folyékony édesítőszert. Jól elkeverjük.
- Aztán jöhet bele az összes mák, és mehet is a papírozott, kapcsos tortaformába.
- 160 fokra előmelegített sütőben olyan 15-20 perc alatt készre sütjük. Közben lehet ellenőrizni, biztos ami biztos.
- Amíg sül a tészta, felteszünk melegedni 5 dl tejet, bele a sóskát (akár fagyasztva is mehet bele).
- A maradék 3 dl tejjel jól elkeverjük a pudingporokat, 3 ek édesítőszert, a 2 db tojást és a vanília kivonatot is beletesszük.
- Amikor a tejben felolvadt a sóska, és forrás közelében van az egész, mehet bele a pudingos egyveleg, majd jó sűrűre főzzük.
- Ha kész a sóskás"krém", akkor félretesszük olyan 20 percre, hogy hűljön langyosra (de nehogy túlhűtsük, mert akkor nem egyszerű vele bánni). Ez idő alatt elhűlt a mákos tészta is.
- A tésztát kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, és visszatesszük a formába, összekapcsozva. Kikenjük valami zsiradékkal a forma belső oldalát, hogy nehogy hozzáragadjon majd a sóska.
- Mehet a krém a tésztára, aztán jól le kell hűteni. Ha megdermedt, akkor óvatosan le lelet szedni a tortaformát róla.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10902
- Feltöltés dátuma: 2013. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
J. István
1 recept
Mindig is szerettem a sóskát, sóskafőzeléket, de már unalmas volt egy kicsit, gondolkodtam rajta, és ez lett belőle. Én folyékony édesítőszerrel csinálom, de ez csak megszokás kérdése, lehet ízlés szerint édesíteni akár mézzel, steviával, egyszerűen cukorral, vagy ahogy csak akarjátok. A mákot is helyettesítettem már dióval is pl, de mákkal jobb szerintem.