Kamu Raffaello torta (kókusz nélkül)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
21g tojás26 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
33g finomliszt118 kcal
-
14g tej8 kcal
-
12g napraforgó olaj108 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
10 kcal
Összesen
861
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
260g finomliszt946 kcal
-
115g tej64 kcal
-
98g napraforgó olaj864 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
6876
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
8.2g tojás10 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
4.8g napraforgó olaj43 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Krém
-
9.9g fehér csokoládé53 kcal
-
9.9g krémsajt25 kcal
-
29.7g habtejszín87 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
0.7g mandulapehely4 kcal
Összesen
340
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 810.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
861
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.3 g
Zsír
-
Összesen 419.4 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6482 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1984 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 2544 mg
-
Nátrium 1606 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 701.7 g
-
Cukor 492 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 526.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1924 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 1894 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
6876
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
260 g finomliszt
-
1.2 dl tej
-
1.2 dl napraforgó olaj
-
12 g sütőpor
Krém
-
200 g krémsajt
-
6 dl habtejszín
-
200 g cukor
Elkészítés
Piskóta
- A lisztet és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre. Majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és keverjük csomómentesre.
- A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír).
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb. 40 percig. (tűpróba!) Ha kihűlt, vágjuk négyfelé, és az alsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
- A piskótát kenjük meg 1 rész krémmel. Felváltva mehet rá a piskóta és a krém, majd fedjük be az utolsó lappal, és legalább 5-6 órára tegyük hűtőbe. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le róla a tortakarikát.
- A megmaradt krémből egy kevéssel, vékonyan kenjük körbe. A maradék krémet tegyük habzsákba, és készítsünk a tetejére rózsákat. Az oldalát rakjuk ki mandulaszeletekkel
Krém
- A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és olvasszuk el benne. Adjuk hozzá a krémsajtot, valamint a kókuszreszeléket, és keverjük simára. A lehűtött tejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
- Óvatosan forgassuk a krémhez. A zselatint forró vízben olvasszuk fel. Adjunk pár kanál krémet a zselatinhoz, kavarjuk össze, majd így forgassuk a többi krémhez. Osszuk a krémet 4-5 részre.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1434
- Feltöltés dátuma: 2022. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Szakál Benjámin
22 recept