Aszalt áfonyás sárgatúró
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Aszalt áfonyás sárgatúró
-
138g tojás173 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g vörösáfonya9 kcal
-
19 kcal
-
38g cukor145 kcal
Összesen
486
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Aszalt áfonyás sárgatúró
-
550g tojás692 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
80g vörösáfonya37 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
1947
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Aszalt áfonyás sárgatúró
-
30.6g tojás38 kcal
-
55.6g tej31 kcal
-
4.4g vörösáfonya2 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
Összesen
107
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
486
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3805.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1419 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 967 mg
-
Nátrium 1191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223 g
-
Cukor 215 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 438.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 777 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 1426 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
1947
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
107
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Aszalt áfonyás sárgatúró
Elkészítés
Aszalt áfonyás sárgatúró
- Tegyük fel egy fazékban takarék lángon melegedni a tejet, hogy ne égjen le az alja. Szórjuk bele a cukrot és a vaníliás cukrot. Folyamatos kevergetés közben melegítsük fel 80°C-ig, majd adjuk hozzá az aszalt áfonyát is (opcionális).
- A tojásokat üssük fel, és keverjük ki homogénre. Majd lassan csurgassuk a forró tejhez miközben kavargatjuk.
- Főzzük lassan, folyamatos kavargatás közben a sárgatúrót, amíg szépen elválik a savó, és túrós állaga lesz.
- Egy szűrőt béleljünk ki gézzel, és szedjük át lecsepegni. Csomagoljuk be, és kezdjük el jó szorosan megtekerni, s közben óvatosan nyomkodjuk ki belőle a savót, mivel még ilyenkor nagyon forró. Igyekezzünk minél jobban kipréselni.
- Kössük meg a batyut, és lógassuk fel egy tál fölé 1-2 óra lecsöpögni. Ezután tegyük a hűtőbe min 4. órára dermedni.
- Amikor teljesen kihűlt felszeletelhetjük, és tálalhatjuk a húsvéti ételek mellé. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5499
- Feltöltés dátuma: 2023. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A sárgatúró egy hagyományos húsvéti ételkülönlegesség, ami a színét és állagát a tejnek és tojásnak köszönheti. Édes verziója készülhet natúr is, de aszalt gyümölcsökkel is jól harmonizál, mint pl. a vörös áfonyával, vagy mazsolával. Kínáljuk a húsvéti asztalon a főtt sonka, kolbász és kalács mellé.