r
Nosalty Logó

A mi kuszkuszsalátánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
A mi kuszkuszsalátánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 1105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    553 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is elkészítjük a salátaalapot. Mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra az uborkát és a paradicsomot. Pucoljuk meg a lila hagymát és vágjuk ugyanakkorára. Érdemes az olivát is kisebbekre vágni, de ki hogy szereti, maradhat egészben is.
  2. Mérjük a kuszkuszt egy hőálló edénybe és keverjük bele az olívaolajat. Az extraszűz olívaolaj nemcsak nagyszerű ízt ad, hanem segít a kuszkuszt még pergősebbre készíteni.
  3. Forraljuk fel az alaplevet. Mindig az alaplevet ízesítsük. Fontos lépés, mivel a kuszkusz magába fogja szívni az alaplevet és benne az összes ízt.
  4. Amint az alaplevünk eléri a forráspontot, azonnal öntsük a kuszkuszra és fedjük le egy fedővel, vagy még inkább frissentartó fóliával. Hagyjuk állni, amíg magába nem szívta az összes levet. Ne kapkodjunk! (Én általában várok 10-15 percet.)
  5. Szóval a trükk a pergős kuszkuszhoz... amint elkészül, lazítsuk fel óvatosan egy villával, majd terítsük egyenletesen egy lapos tepsire és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre. Így biztosan nem lesz ragacsos, mázgás a kuszkusz.
  6. Ha teljesen lehűlt, keverjük hozzá a salátaalapot és az aprított citromfüvet, majd öntsük át egy tálba. Szórjuk meg reszelt citromhéjjal és facsarjuk rá a levét is. Végezetül morzsoljuk rá a fetát és dobjunk rá néhány levél friss citromfüvet.
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9518
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mi kuszkuszsalátánk
sodrofa 33 recept

TIPPEK ÉS JAVASLATOK: Tökéletes az a variáció is, ha grillezett zöldségeket adunk a kuszkuszhoz, vagy pl. csicseriborsót és szárított paradicsomot. Ha köretként készítjük pl. Tagine-hoz, akkor adhatunk hozzá karakteresebb fűszereket is. Szárított gyümölcsökkel is feldobhatjuk, mint pl. datolya vagy sárgabarack, a citromfű helyett pedig adhatunk hozzá mentát. Elkészíthetjük teljes kiörlésű kuszkuszból is, a folyamat és az arányok ugyanazok maradnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...