r
Nosalty Logó

Tiramisu tojásmentes krémmel 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Tiramisu tojásmentes krémmel 4.
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 2610 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tiramisuhoz

A krémhez

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2610 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A krémhez

Elkészítés

A tiramisuhoz

  1. Lefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd felöntjük tejjel.
  2. Megfőzzük a pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje).
  3. Ha a puding kihűlt, csomómentesen elkeverjük benne a mascarpone-t.
  4. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban, és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban.
  5. A krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. Azűrőbe kanalazzuk a kakaóport, és végighintjük az első sor krémet.
  7. A második sor piskótához egyesével megmártjuk a piskótákat, és szorosan lerakjuk.
  8. A krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát.
  9. A felső réteget is megszórjuk kakaóval.
  10. Hűtőbe tesszük néhány órára összeállni.
  • Tepsi mérete: 27x27
  • Receptkönyvben: 1388
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 328
  • Össznézettség: 360455
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

A piskótát elég egy pillanatra megmártani a kávéban. Amint beleért a felső oldal, már vehetjük is ki, így nem áztatjuk el, és a krémmel is tud még puhulni. A kávés mártogatónak érdemes a piskótával közel azonos méretű, de mély edényt választani. Jellemzően a tálalás előtti este készítem el, másnapra tökéletesre összeáll. Ha esetleg nem elegendő a piskóta a szoros elrendezéshez, pár miliméter kihagyható a piskóták között, úgy is összeáll. Kizárólag felnőtteknek készülő verziónál a kávéba lehet tenni kávélikőrt, mandulalikőrt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Kb. 15 évvel ezelőtt ettem először tiramisut, ami akkor még kevésbé ismert ínyencségnek számított. Utána sok-sok év eltelt, mire újból megízleltem, azonban nem igazán emlékeztetett az első élményre, ráadásul időközben azt is megtudtam, hogy jellemzően nyers tojással készül a krém, így (sajnos két korábbi szalmonella miatt) azonnal tiltólistás lett nálam egészen addig, amíg az alábbi alternatívát összeállítottam.

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...