r
Nosalty Logó

Pastiera napoletana

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nábelek Zsófi
Pastiera napoletana
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 988 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 5930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 988 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.7 g

Zsír

  • Összesen
    164.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7520.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    2531 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.7 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    575 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    1184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1537 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 5930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Omlós tészta

Töltelék

Elkészítés

Omlós tészta

  1. A tésztához a lisztet és a felkockázott hideg vajat a zsírral és a sóval gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot, végül a mézet és a tejet. Addig gyúrjuk, amíg a tészta ruganyosan összeáll. Lefóliázva minimum 1 órát hűtjük.
  2. A tészta kétharmad részét 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 20-22 cm átmérőjű piteformába húzzuk. A forma széleire, háromnegyed részéig nyomkodjuk egyenletesen a tésztát, míg egy üres kosárka formát kapunk. A maradék tésztát félretesszük, a formát újra lehűtjük.
  3. Az előkészített tésztába töltjük a krémet, a tetejét a megmaradt tésztából nyújtott csíkokkal díszítjük: 4 csíkot keresztezzünk három csíkkal. 180 °C-ra előmelegített sütőben egy órát sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szeletelhető.

Töltelék

  1. Előző este áztassunk be 200 g kölest vagy árpagyöngyöt vagy búzát kétszeres mennyiségű vízbe. Mikor megduzzadt, a főzőlevével együtt, plusz egy dl víz hozzáadásával főzzük puhára, majd szűrjük le. Ezt akár néhány nappal korábban is elkészíthetjük.
  2. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket. Ehhez előfőzött kölest (vagy árpát, búzát) a tejjel, a vajjal, vaníliával és a reszelt citrushéjakkal krémessé főzzük. Mikor langyosra hűlt, botmixerrel turmixoljuk néhány percig, hogy kisebb-nagyobb kölesszemek maradjanak a krémben.
  3. A kihűlt krémet összekeverjük a ricottával, a cukorral, a kandírozott narancshéjjal, a tojással és a sárgájával. Ha használunk, adjuk hozzá a legvégén a narancsvirágvizet
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3012
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pastiera napoletana
Nábelek Zsófi 4 recept

Nem egy kifejezetten gyorsan összedobható sütemény, de mivel egyes elemeit akár napokkal előre el lehet készíteni, máris barátságosabb az elsőre macerásnak tűnő édesség. Ilyen a dél-olasz pastiera napoletana. A pastiera napoletana egy dél-olasz húsvéti sütemény, ami kicsit messzebb van az általunk is megszokott húsvéti édességektől, tekintve, hogy ez nem egy kalácsféle. Tudom, ha valaki azt mondja nekem húsvét előtt (sőt, karácsony!), hogy mutat egy jó receptet, csak egy kicsit időigényes, akkor valószínűleg megköszönöm, és elteszem inkább máskorra, most mégis megpróbálom eladni most nektek ezt az olasz sütit, mert higgyétek el, legalább egyszer érdemes kipróbálni - igen, még így húsvét előtt is.

Hozzávalók

Omlós tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...