r
Nosalty Logó

Zserbó torta

Évi néni
Zserbó torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

509
Kalória
7.4g
Fehérje
50.9g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
16.4g
Víz
55.1g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
25.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2661.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    458 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 4582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 469 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tejszínbe elkeverjük a mézet, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát elosztjuk 5 részre, mindegyiket kinyújtjuk 18 cm-es körré.
  4. A kapcsos tortaformát alul kibéleljük sütőpapírral, oldalát pedig gazdagon megvajazzuk.
  5. Alulra teszünk egy tésztalapot, melyet alaposan megkenünk vaníliás baracklekvárral. Tetejére szórjuk a cukorral, fahéjjal elkevert darált diót. Majd újabb tésztakorong következik. Így folytatjuk, míg az utolsó tészta fel nem kerül a tortára. Ezt megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
  6. Letakarva hagyjuk kelni legalább egy órát.
  7. A tortát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és kb. negyed óra alatt világos aranybarnára sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni a formában.
  8. Vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk az étcsokoládét, elkeverjük benne a szőlőmagolajat, hogy szép fényes legyen, majd a torta tetejére öntjük, és elsimítjuk rajta.
  9. Egész dióval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Nagy betegségemben alig vagyok képes bármilyen fizikai tevékenységre, de azért ezt a gyorsan elkészíthető sütit megsütöttem, és lám, mire ezt leírtam, már szinte teljes egészében el is fogyott. Tehát érdemes nagyobb mennyiségben készíteni. A receptet éjszakai hánykolódásom során Jenei Tamás készítette el a TV Paprikán.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...