Zserbó torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
22g finomliszt81 kcal
-
11g vaj80 kcal
-
8 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
6g habtejszín16 kcal
-
1g méz2 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
3g dió19 kcal
-
11g étcsokoládé61 kcal
-
1g szőlőmagolaj10 kcal
Összesen
509
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g gyümölcscukor74 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
7g méz21 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
200g dió1308 kcal
-
80g gyümölcscukor294 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
0 kcal
A tetejére
-
26g dió170 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
Összesen
4582
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
20.4g finomliszt74 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
8 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
0.7g méz2 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
20.4g dió134 kcal
-
8.2g gyümölcscukor30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
15.3g sárgabaracklekvár43 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
A tetejére
-
2.7g dió17 kcal
-
10.2g étcsokoládé56 kcal
-
1g szőlőmagolaj9 kcal
Összesen
469
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
509
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 292.8 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 120 g
-
Koleszterin 496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2661.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 563 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 147.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 904 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 882 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
4582
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
469
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
2 dkg gyümölcscukor
-
1 db tojássárgája
-
0.5 dl habtejszín
-
1 teáskanál méz
-
8 g élesztő
-
1 csipet sütőpor
A töltelékhez
-
8 dkg gyümölcscukor
-
15 dkg sárgabaracklekvár
-
1 teáskanál vanília kivonat
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tejszínbe elkeverjük a mézet, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
- Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük.
- A tésztát elosztjuk 5 részre, mindegyiket kinyújtjuk 18 cm-es körré.
- A kapcsos tortaformát alul kibéleljük sütőpapírral, oldalát pedig gazdagon megvajazzuk.
- Alulra teszünk egy tésztalapot, melyet alaposan megkenünk vaníliás baracklekvárral. Tetejére szórjuk a cukorral, fahéjjal elkevert darált diót. Majd újabb tésztakorong következik. Így folytatjuk, míg az utolsó tészta fel nem kerül a tortára. Ezt megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
- Letakarva hagyjuk kelni legalább egy órát.
- A tortát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és kb. negyed óra alatt világos aranybarnára sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni a formában.
- Vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk az étcsokoládét, elkeverjük benne a szőlőmagolajat, hogy szép fényes legyen, majd a torta tetejére öntjük, és elsimítjuk rajta.
- Egész dióval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 22408
- Feltöltés dátuma: 2012. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Nagy betegségemben alig vagyok képes bármilyen fizikai tevékenységre, de azért ezt a gyorsan elkészíthető sütit megsütöttem, és lám, mire ezt leírtam, már szinte teljes egészében el is fogyott. Tehát érdemes nagyobb mennyiségben készíteni. A receptet éjszakai hánykolódásom során Jenei Tamás készítette el a TV Paprikán.