r
Nosalty Logó

Zserbó nagymamámtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Zserbó nagymamámtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 1592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 15923 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.4 g

Zsír

  • Összesen
    891.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    278 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    413 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11096.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    2321 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1528 mg
  • Foszfor
    5257 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1863.7 g
  • Cukor
    1015 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1391 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4137 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3244 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 15923 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jó alaposan kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
  3. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk a tésztánk első negyedét, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Ezt megkenjük a lekvár harmadával, megszórjuk a cukrokkal elkevert dió harmadával és 5 dkg lecsepegtetett mazsolával.
  4. Ráhelyezzük a következő kinyújtott tésztalapot. Ugyanúgy kenjük és szórjuk a töltelék harmadával. Ismét egy tésztalap jön és a megmaradt töltelék. Végül a 4. tésztaréteggel zárjuk a sort.
  5. Villával, jó sűrűn megszurkáljuk. A tepsiben 0,5-1 órán át pihentetjük a zserbót.
  6. 180 C fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt kisütjük. Még melegen kifordítjuk a sütőből és hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, akkor befedjük a csokimázzal. Téglalapra szeletelve kínáljuk.

Töltelék

  1. A lekvárt felmelegítjük, ha nem elég folyós és szépen kenhető. (elhagyható)
  2. A pörkölt, darált diót összekeverjük a cukorral. Ízlés szerint, vaníliás cukor is adható még hozzá.
  3. A beáztatott mazsolát lecsepegtetjük.

Máz

  1. Az étcsokoládét a margarinnal közepes lángon (esetleg gőzfürdő felett) felolvasztjuk. Még forrón ráöntjük a sütire, és a tetejét, széleit szépen bevonjuk vele. Végül hűvös helyen fogyasztásig dermedni hagyjuk a zserbót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x10
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 377
  • Össznézettség: 161449
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 17.

Ajánló

A zserbó másnap az igazi, az idő csak jót tesz neki. Napokig, akár egy hétig is eláll, már ha marad belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó nagymamámtól
Tubicám 33 recept

Nagymamám öröksége ez a recept. Én még csak próbálom felidézni a hagyományos ízvilágot, amit családunk a mama sütijei alapján megszokott, de a visszajelzések szerint jó úton haladok.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...