Zserbó Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
33g rétesliszt121 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g tej9 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Máz
-
11 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g tortabevonó46 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
1509
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
200g rétesliszt728 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
300g dió1962 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
Máz
-
68 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g tortabevonó273 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
9052
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
9.2g rétesliszt33 kcal
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
9.2g vaj66 kcal
-
0.9g élesztő1 kcal
-
0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
13.7g dió90 kcal
-
13.7g cukor53 kcal
-
22.9g sárgabaracklekvár64 kcal
Máz
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
2.3g tortabevonó12 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0.5g tej0 kcal
Összesen
414
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 80.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 761.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.1 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
1509
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 117.1 g
Zsír
-
Összesen 480.8 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 155 g
-
Koleszterin 1263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4567 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 804 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 827 mg
-
Foszfor 2279 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1128.5 g
-
Cukor 660 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 333.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2286 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 2239 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 558 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 807 micro
Összesen
9052
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
414
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg rétesliszt
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
2 dkg élesztő
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
3 ek cukor
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
Töltelék
-
30 dkg dió
-
30 dkg cukor
-
50 dkg sárgabaracklekvár
Máz
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek cukor
-
10 dkg vaj
Elkészítés
Tészta
- A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Közben a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beleforgatjuk a sót és a szódabikarbonát.
- Ezután a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk, ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá, de nem egy kemény tésztát kell kapnunk. Három gombócra osztjuk.
- Az első adag tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 33 x 33 centiméter nagyságúra nyújtjuk, majd a nyújtófa segítségével a tepsibe rakjuk. Ezután megkenjük a fele baracklekvárral, és megszórjuk a fele cukros dióval.
- Hasonlóképpen járunk el a következő lappal is. Végül a harmadik lappal befedjük, és kb. fél órán át pihenni hagyjuk.
- Sütés előtt villával megszurkáljuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Töltelék
- A diót és a cukrot összeforgatjuk, a lekvárt simára keverjük.
Máz
- A kakaót és a cukrot nagyon kevés tejjel elkeverjük, hogy nedves legyen, de ne híg! Ezután a csokoládéval együtt folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, forralni nem kell!
- A tűzről levéve hozzáadjuk a fagyos vajat, és addig kevergetjük, amíg felolvad benne.
- Befejezésül a teljesen kihűlt tésztára kenjük, majd dermedni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 22302
- Feltöltés dátuma: 2015. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Az örök klasszikus, nagyon régi családi kedvenc nálunk, még kezdő háziasszonyként tanultam férjem nagynénjétől.