r
Nosalty Logó

Zserbó Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Zserbó Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 1509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 9052 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    480.8 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    155 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    2279 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1128.5 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2239 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 9052 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Közben a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beleforgatjuk a sót és a szódabikarbonát.
  2. Ezután a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk, ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá, de nem egy kemény tésztát kell kapnunk. Három gombócra osztjuk.
  3. Az első adag tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 33 x 33 centiméter nagyságúra nyújtjuk, majd a nyújtófa segítségével a tepsibe rakjuk. Ezután megkenjük a fele baracklekvárral, és megszórjuk a fele cukros dióval.
  4. Hasonlóképpen járunk el a következő lappal is. Végül a harmadik lappal befedjük, és kb. fél órán át pihenni hagyjuk.
  5. Sütés előtt villával megszurkáljuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A diót és a cukrot összeforgatjuk, a lekvárt simára keverjük.

Máz

  1. A kakaót és a cukrot nagyon kevés tejjel elkeverjük, hogy nedves legyen, de ne híg! Ezután a csokoládéval együtt folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, forralni nem kell!
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a fagyos vajat, és addig kevergetjük, amíg felolvad benne.
  3. Befejezésül a teljesen kihűlt tésztára kenjük, majd dermedni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 22567
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Az örök klasszikus, nagyon régi családi kedvenc nálunk, még kezdő háziasszonyként tanultam férjem nagynénjétől.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...